foradia subscriutegrat

Paco Cabezas, president de Xarly Alfa: “El Ministeri hauria de mantindre més netes les nostres muntanyes”

A la passada secció de "El poble és savi" vam tindre el plaer de parlar amb Paco Cabezas, president de Xarly Alfa, els radioaficcionats més compromesos amb la prevenció d'incendis.

La tasca de prevenció d’incendis s’engega de forma prematura, al juny. Fem una ruta mòbil per les 7.500 hectàrees de massa forestal que té aproximadament el terme municipal d’Alcoi“. Així ho detalla Paco Cabezas, que presideix l’associació de voluntaris de Xarly Alfa.

La nostra funció és dur a terme una vigilància persuasiva i donar informació a la gent que camina per la serra. L’equip de vigilància està format per 30 persones: encara que no entren directament a actuar en l’incendi, estan contínuament en comunicació a través de walkie talkie i telèfon. I és que les nostres muntanyes tenen un poder calorífic que suposa un “risc potencial”, explica Cabezas, també soci d’Acif i que, a la vegada, paradoxalment, permet la regeneració de vegetació com ara el pi.

El 80% de les nostres serres és, hui per hui, privat (…)Els incendis, cada cop més, van a ser causats pels raigs, de tormentes seques. Des de Xarly Alfa, lamenten l’incendi de Beneixama i asseguren que la mesura passa, com remarca, Cabezas, pel fet de què “el Ministeri netege les muntanyes”, que estan “brutes”, i això suposa donar un al·licient al foc, sense cap dubte.

Volem recordar, com ho fan els nostres companys d’altres grups, que s’ha de telefonar de seguida al 112 davant qualsevol indici d’incendi. També voldria advertir de la perillositat que suposa que la gent es desplace fins el foc, obstaculitzant les tasques d’extinció“.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *