foradia subscriutegrat

L’Institut Valencià de Cultura destina 3,2 milions d’euros al foment del teatre, la dansa i el circ

Des de 2015 la quantitat destinada a aquestes ajudes s'ha triplicat i és la xifra més alta de la història d'aquestes ajudes a la Comunitat Valenciana · Les resolucions influeixen en setze modalitats diferents

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la resolució per a la concessió d’ajudes al foment de les arts escèniques per als sectors teatral i del circ, i el passat 7 d’agost es publicaren les ajudes corresponents al sector de la dansa.

La quantitat total de les ajudes suma 3,2 milions d’euros, repartits en setze modalitats diferents, que inclouen tots els aspectes de la producció i programació del teatre, la dansa i el circ. Respecte al 2015 s’ha triplicat l’import de les ajudes als sectors professionals de les arts escèniques valencianes i és el més alt de la història d’aquestes ajudes en la Comunitat Valenciana.

Les ajudes al teatre i el circ sumen un total de 2,7 milions d’euros i les ajudes a la dansa suposen 500.000 euros més, que fa el total de 3,2 milions d’euros destinats als sectors professionals de les arts escèniques.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha explicat: “El motor econòmic que suposa el sector professional valencià de les arts escèniques en general, i del teatre molt particularment, ens ha empés a augmentar la xifra econòmica d’aquestes ajudes, ja que els 3.200.000 euros que s’hi destinen enguany suposen l’import més alt de la història d’aquestes ajudes en la Comunitat Valenciana“.

Segons Guarinos, les ajudes estan avalades, entre d’altres aspectes, pels resultats artístics, culturals i econòmics de les 179 empreses i col·lectius professionals que van ser beneficiaris el 2018, que el 2019 han pujat a 192 i, per exemple, per les 1.835 funcions i els més de 187.000 espectadors que l’any passat van propiciar aquestes ajudes solament en una de les seues modalitats, la de programació en sales d’exhibició. De les 1.835 funcions que el 2018 es van fer en sales i teatres privats subvencionats per l’IVC, 747 van ser en valencià (el 41%), i la resta, en castellà o sense text, sobretot pel que fa a les representacions de dansa.

El benefici d’aquestes ajudes, mitjançant les empreses, associacions i institucions directament beneficiades, arriba a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana, pels festivals de teatre, dansa i circ subvencionats arreu del nostre territori; per la qualitat i gires de les produccions escèniques de què es pot gaudir a les sales i teatres del Circuit Cultural Valencià, les pròpies de l’IVC a Alacant, Castelló i València, i a les sales privades; i per la quantitat de contractacions laborals que tot aquest moviment escènic genera.

Pel que fa a la dansa, el total de 500.000 euros s’ha repartit en sis modalitats; a la producció d’espectacles de dansa es destinen 215.000 euros amb 11 beneficiaris; a les gires, 83.062 euros amb sis beneficiaris; a la producció d’espectacles emergents, 60.000 euros amb sis beneficiaris; a les organitzacions sense ànim de lucre, 51.126 euros amb 8 beneficiaris; a la investigació i l’edició, 43.000 euros amb 14 beneficiaris; i a la celebració de festivals i mostres, 47.812 euros amb dos beneficiaris. Això fa un total de 47 persones, companyies o entitats beneficiades per aquestes ajudes i un total d’ajudes per al món de les arts escèniques que beneficiarà 192 persones, companyies o organismes dedicats al treball en les arts escèniques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *