foradia subscriutegrat

IV edició del Mercat Ambulant del Joguet Antic a Ibi

Els propers 19 i 20 d'octubre · Organitzat pel Museu Valencià del Joguet amb la col·laboració de l’Hospital del Juguete de Madrid i la Regidoria de Turisme i Museus de l’Ajuntament d’Ibi

Ibi prepara la IV edició del Mercat Ambulant del Joguet Antic. Organitzat pel Museu Valencià del Joguet, amb la col·laboració de l’Hospital del Juguete de Madrid i la Regidoria de Turisme i Museus de l’Ajuntament d’Ibi, es celebrarà el dissabte 19, de 10 a 21 hores, i diumenge 20 d’octubre, de 10 a 14.30 hores.

Durant tot el cap de semana hi haurà jornada de portes obertes en el Museu. El divendres 18 tindrà lloc la inauguració de l’exposició retorspectiva ‘Hospital del juguete’ de Madrid.

Homenatge al treball i trajectòria d’esta institució que va començar en 1945 com RIMAR (Rivas Martínez) fabricant els seus propis joguets d’artesania amb xapa, fusta, cartó… Amb l’arribada del plàstic canviaren la seua activitat i a partir de 1952 es dediquen a la reparació de joguets fent-se càrrec del Servici d’Assitència Tècnica de moltes de les fabriques d’Ibi i de la resta de la Vall del Joguet com Payá, Jyesa, Famosa, Toyse, Berenguer Hermanos…

Com a Equipo Martínez van presentar més de 60 models nous de joguets en l’estand d’inventiva, creat en 1975 en la Fira Internacional del Joguet, amb els que van aconseguir diversos premis al llarg de les diferents edicions. És a partir de l’any 1985 quan adopta el seu nom actual ‘Hospital del juguete’. Continuen amb el servici d’assistència técnica d’unes quantes fabriques i, sense oblidar els seus orígens, restauren joguets antics de llanda, cartó, fusta a més de dissenyar automatismes, realizar projectes de maquetació de trens… treballant per a empreses a nivel nacional i europeu.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *