foradia cdturisme

La Consellera de Benestar Social visita Ibi

La Consellera de Benestar Social Asunción Sánchez Zaplana visita el Centre Ocupacional Sant Pascual i el Centre de Dia d'Ibi.

Consellera C.O San Pascual

La Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, va visitar ahir el Centre de Dia per a Persones Majors Dependents d’Ibi i el Centre Ocupacional Sant Pascual. L’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i el Regidor de Serveis Socials, Juan Valls, van acompanyar a la Consellera en el seu recorregut per les instal·lacions de tots dos centres, saludant als usuaris dels mateixos i interessant-se pel dia a dia dels mateixos.

Sánchez Zaplana es va mostrar encantada per les àmplies instal·lacions del Centre de Dia i per l’atenció que reben els usuaris assenyalant que “es tracta d’un centre d’atenció i ajuda necessària per als ciutadans que sofreixen Alzheimer o una malaltia similar així com un important suport per a les seues famílies”. Així mateix, va felicitar al Director del Centre de Dia, Tomás Pascual Olivares, així com al seu equip de professionals, per la important labor diària que realitzen.

El treball que es duu a terme al Centre de Dia consisteix en la millora de l’autonomia i la qualitat de vida tant de la persona major com de la seua família, perquè ofereixen una atenció integral al conjunt familiar en el seu mitjà habitual de vida. Actualment compta amb un total de 30 places, totes elles públiques, i en ell treballen persones de diferents sectors professionals com: medicina, infermeria, fisioteràpia, psicologia i animació soci-cultural, juntament amb personal cuidador d’auxiliar d’infermeria i altres serveis generals com: conductors, recepcionista, etc.

Després de la visita al Centre de Dia, Sánchez Zaplana va compartir esmorzar amb els integrants del Centre Ocupacional Sant Pascual per conéixer la labor que realitzen els seus usuaris. La Consellera va lloar la qualitat del mateix destacant que el treball és, per a aquestes persones amb discapacitat, un factor decisiu per poder avançar en la seua autonomia personal i el seu benestar.

Sánchez Zaplana es va interessar especialment pel programa d’habitatges tutelats que ACODIP desenvolupa en la localitat. El Centre Ocupacional Sant Pascual ofereix servei a un nombre elevat de persones en l’actualitat, aportant assistència al més alt nivell que permet avançar en l’autonomia personal d’aquestes persones i va més enllà del merament assistencial amb l’objectiu de desenvolupar el vessant laboral d’aquest col·lectiu.

L’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, va agrair la visita i l’interés de la Consellera i li va demanar que la Generalitat seguisca recolzant de forma decidida a aquests col·lectius, doncs es tracta d’ajudes necessàries de les quals depén el benestar de moltes persones i famílies. Així mateix, va voler elogiar l’esforç, treball i sacrifici que es realitza en tots dos centres en pro del benestar dels seus usuaris.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *