foradia subscriutegrat

Alumnat de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi participarà divendres a la ‘II Trobada de Joves de la Xarxa Mai Més’

Un encontre de centres que treballen per la prevenció del feixisme i la recerca històrica dels deportats i deportades locals als camps nazis

Des de fa anys, l’IES Andreu Sempere d’Alcoi desenvolupa activitats dins i fora del centre educatiu per fomentar l’educació per la pau. Xerrades, exposicions i viatges encaminats a la formació de l’alumnat en la tolerància, la memòria i la resolució pacífica dels conflictes.

En aquest context pedagògic naix al 2016 un projecte multidisciplinari sota el nom genèric de ‘Músiques de l’Holocaust’, que ha portat l’alumnat a interpretar concerts en diferents indrets amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de prevenir el feixisme i recuperar la memòria dels deportats a camps nazis. Podeu veure una mostra del projecte Músiques de l’Holocaust del curs passat en homenatge a Paco Aura https://www.youtube.com/watch?v=kC7vMgXz8kE&feature=youtu.be

Recentment, el centre de secundària es va unir a la ‘Xarxa de memòria i prevenció del feixisme. Mai més’. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Amical de Mauthausen i altres camps de totes les víctimes del nazisme d’Espanya. La comunitat educativa de l’Andreu Sempere es compromet d’aquesta manera a fomentar la recuperació dels valors de la igualtat, la solidaritat i la fraternitat, en el gran marc de l’humanisme i la justícia social. A defensar la memòria dels deportats i deportades espanyols i sensibilitzar perquè “mai més” es tornen a repetir situacions semblants. Encoratjant l’alumnat i el conjunt de la societat en favor de la tolerància i la prevenció del feixisme, el racisme i la xenofòbia.

Per això el proper divendres dia 13 de desembre a Xàtiva i organitzat per l’IES Simarro, un grup d’alumnes participaran, juntament amb altres centres d’arreu del país, en la II Trobada “Mai Més”. Un programa ple d’activitats per intercanviar informació sobre projectes de tot tipus impulsats pels equips docents i els propis xics i xiques dels centres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *