foradia subscriutegrat

Les noves tecnologies arriben a l’enllumenat de la pista de Caramanxel

L’actuació suposarà millorar la il·luminació en les competicions i obtenir un estalvi energètic anual que es preveu en 7.507 kg de Co2

Millorar l’eficiència i la qualitat de vida de les alcoianes i alcoians és l’objectiu del Pla Director Smart City que està desenvolupant la ciutat d’Alcoi. Dins de les diferents iniciatives realitzades, es troba l’actuació a la pista del poliesportiu Juan Agudo Garat, situat al barri de la Zona Nord.

La millora amb un pressupost de 17.000 euros es troba dIns del repte R1 Energia, a l’àrea clave d’enllumenat públic. Aquesta millora és una de les que es van presentar en l’última reunió de l’OfIcina Smart City que es va posar en marxa en el mes de juliol, òrgan municipal, format tant per tècnics com per responsables polítics, amb un caràcter obert, per impulsar la transformació cap a una ciutat més sostenible, innovadora e integradora.

La Regidoria d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat el canvi de focus a led amb un sistema de tele gestió que permet el control i regulació de la llum. L’objectiu final de l’actuació és, d’una banda, millorar la il·luminació i d’altra, l’obtenció d’un estalvi energètic. La previsió d’estalvi global que es calcula és de 7.507 kg de Co2 a l’any.

Abans, el consum que tenia el recinte era de 22.464 kwh a l’any i hi havia 12 projectors de 1.000 w. Actualment, s’ha canviat a 12 projectors de 224 w, per la qual cosa, el consum és de 4.942.08kwh a l’any, generant-se un estalvi de 6.745 kg de Co2. Però, a més a més, els projectors no eren els requerits per a competició regional, fet que si que compleixen els actuals gràcies al sistema de control a distància que controla el flux de la llum.

D’aquesta manera, la llum es pot regular en els partits regionals per obtenir els LM requerits i disminuir la intensitat als entrenaments. En el cas d’aquests, la llum està programada per mitjà de la tele gestió perquè encenguen només al 70% de la seua potència, augmentant així l’estalvi. Igualment, quan arriba l’hora de tancar les instal·lacions, l’enllumenat també rebaixa el seu nivell progressivament, avisant als usuaris de què és el moment d’abandonar el poliesportiu, i adaptant la llum a nivells suficients per a transitar pel recinte. El consum a causa d’aquesta tele gestió és de 2.965,24 kwh, sent l’estalvi anual total que es preveu de 7.507 kg de Co2 a l’any.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *