foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi garantiza la prestació dels serveis municipals a més de cuidar de la seguretat i salut dels empleats públics

Les mesures donen flexibilitat a la plantilla tenint en compte aquells serveis que per les seues necessitat han d’estar coberts.

El regidor de Recursos Humans, Alberto Belda, explica que «garantirem la prestació dels serveis municipals cuidant la seguretat i salut dels empleats de l’Ajuntament, per això hem publicat unes mesures, perquè tots aquells que puguen, treballen des de casa, o organitzant torns per evitar al màxim el contacte. Com a administració pública hem de donar exemple, i pensem que amb aquestes mesures i sempre tenint en compte la situació actual». 

L’alcaldia ha publicat un decret que adopta noves mesures en el funcionament de l’Ajuntament i a la seua plantilla, per a garantir el normal funcionament dels serveis essencials públics i que garantisquen la salut dels empleats municipals.

El personal pot optar per treballar de forma presencial amb flexibilitat horària per a evitar la confluència simultània de tots els empleats.

També es pot optar per la modalitat no presencial, d’acord amb els caps de departament i regidories delegades. 

Poden modificar els horaris i prestar-lo en règim de torns de matí, vesprada o una combinació d’ells, complint la jornada diària. Per a l’elecció dels torns s’establirà com a personal preferent aquell que tinga a càrrec seu menors de 12, majors dependents amb grau de dependència o reconeixement de minusvalidesa, o aquells empleats de grups de risc.

El personal podrà sol·licitar permisos per assumptes propis,
vacances, que els seran concedits en funció de les necessitats dels departaments. Aquells empleats que sol·liciten cinc dies consecutius de permís fins al pròxim dia 30 d’abril, seran recompensats amb un dia addicional per excés de còmput.

Els empleats hauran d’evitar en la mesura del possible realitzar les seues peticions en format paper, havent de dirigir-se a la Seu Electrònica, el gestor d’expedients MyTAO, o el correu electrònic.

En el cas que el personal no puga accedir al seu centre de treball, per tancament del mateix o suspensió temporal d’activitats, podrà ser reubicat en un altre centre si es considera imprescindible.

Les mesures previstes en aquesta Resolució tindran vigència fins a les 00.00 hores del pròxim 30 de març de 2020, sense perjudici de les successives pròrrogues que puguen ser acordades. La resolució també recorda que els  acords adoptats podran ser variats o modificats en funció de l’evolució de la situació i de les noves disposicions que es puguen adoptar.

Queda exclòs de l’aplicació d’aquesta resolució el personal del Cos de la Policia Local, així com el d’Emergències i Protecció Civil, per la seua especial consideració de servei essencial.

“Volem agrair al funcionariat de l’Ajuntament d’Alcoi la seua implicació i comprensió per continuar funcionant i prestant els serveis que la ciutadania necessita“, conclou Belda.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *