foradia subscriutegrat

Sanitat informa de la mort de 16 persones infectades per coronavirus al geriàtric DomusVI d’Alcoi

La major part de les defuncions per coronavirus a Alacant procedeixen de la residència DomusVI d'Alcoi

Residencia Domus Vi en l’antic Hospital d’Oliver./

Fa dies que van detectar un brot de COV-19 en aquest centre de majors, la consellera Ana Barceló, finalment, ha donat unes dates terribles del contagi per coronavirus, sent la causa de la defunció dels seus residents al geriàtric DomusVI, en l’antic Hospital Oliver, han mort infectades 16 persones a Alcoi.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest diumenge per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 241 nous casos positius, que eleven a 1.604 el total de casos positius, dels quals 590 es troben ingressats a l’hospital i 113 d’ells en l’UCI.

Dels 241 nous casos positius, 58 a la província d’Alacant, 152 en la de València, i 30 es troben a la província de Castelló, a més d’un sense assignar encara.

69 defuncions en la Comunitat Valenciana (19 des de l’actualització d’aquest dissabte): 25 en la de València, 40 en la d’Alacant i 4 a la província de Castelló,.

Fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 30 altes, és a dir, 30 persones s’han recuperat: 10 en la d’Alacant, 19 a la província de València i 1 a la província de Castelló.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.633. A més, en el número 900 s’han atés més de 34.355 crides des de la seva posada en marxa. A més, l”autotest’ habilitat en la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més d’1.900.000 visites.

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat la situació de les residències de majors en la Comunitat Valenciana. S’han detectat casos positius en 24 residències:

– Residents que han donat positiu: 93
– Personal treballador que ha donat positiu: 51
– Personal treballador en quarantena: 143
– Residents que han mort: 23

Control en residències i unitats de vigilància intensiva

La consellera ha anunciat la constitució dels comités de control que s’han establert en cada departament de salut per a coordinar la gestió de les residències de majors en tota la Comunitat Valenciana, tinguen o no casos positius de coronavirus.

Aquests comités estan composts pel director o directora d’Atenció Primària o la gerència, Salut Pública, Medicina Preventiva, Riscos Laborals, la Unitat d’Hospitalització a domicili i altres serveis.

A més, es duran a terme diferents inspeccions “per a assegurar-nos que es compleixen les normes de riscos laborals que s’han recomanat des de salut pública”, ha apuntat Barceló.

D’altra banda, aquest dissabte es va constituir el comité de coordinació de les unitats de vigilància intensiva, que compta amb la participació de la Societat Valenciana de Vigilància intensiva. Aquest comité s’encarregarà de gestionar i coordinar tots els recursos que es destinen a aquest servei en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana, inclosos hospitals privats i públics.

Font: Redacció./


Una resposta de Sanitat informa de la mort de 16 persones infectades per coronavirus al geriàtric DomusVI d’Alcoi

  1. Jaime Reig ha dit:

    Lo que hay que hacer es meter en la carcel a los responsables del Novaire-Domus VI, por callar que estaban infectados hasta las cejas de coronavirus , el PP, que fue quien privatizó los geriátricos i gestionados por sus amiguetes des de fondos buitre, tiene la responsabilidad, además de mal vender un edificio emblemàtico alcoyano el Hospital Oliver.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *