lasarga subscriutegrat

José Vicente Cabezuelo, candidat a rector de la UA: “Les persones i la seua seguretat són i han de ser la prioritat de la Universitat d’Alacant”

José Vicente Cabezuelo, candidat a rector de la UA, prioritza la lluita contra el COVID-19 i la recuperació de la normalitat davant el procés electoral en la institució • Tant el professor com el seu equip de candidatura anuncien que acceptaran qualsevol escenari que determini la Universitat d'Alacant

José Vicente Cabezuelo, candidat a rector en les eleccions de la Universitat d’Alacant que estan previstes per al 7 de maig, s’ha pronunciat davant la situació que travessa la societat a causa de la crisi sanitària deslligada pel coronavirus i ha manifestat la seua preocupació per com està afectant les persones i a les famílies i, en particular, per l’impacte personal i professional que està tenint en els col·lectius de la institució acadèmica alacantina.

Davant aquest context, el candidat ha manifestat que “donada la situació d’emergència social, no creiem que hagi de forçar-se el procés electoral, per la qual cosa qualsevol escenari que decidisca la Universitat d’Alacant ens semblarà oportú per a garantir la participació de tots els col·lectius. La prioritat de la universitat són i han de ser les persones i la seva seguretat, per la qual cosa entenem que les eleccions han de quedar en un segon pla fins a la recuperació de la normalitat de la institució”.

En el mateix sentit, Cabezuelo ha recalcat que “les eleccions a rector no són ara una prioritat per a nosaltres” i ha explicat que “en aquest moment, l’important és centrar tots els esforços de la Universitat d’Alacant i de la comunitat universitària en les mesures que està implementant el Consell de Direcció per a fer front al coronavirus a fi de garantir, d’una banda la seguretat i salut de l’alumnat i personal, així com la continuïtat de la docència i destinar tots els suports a la societat”.

El candidat a rector s’ha referit al procés electoral com “una contingència no prioritària” i ha recordat que “l’escenari que ens trobarem després de l’aixecament de l’estat d’alarma haurà de dirigir tots els seus esforços a la recuperació de la normalitat tant en la societat, com en la mateixa Universitat d’Alacant”.

“Tots confiem a superar com més aviat millor els moments més delicats d’aquesta pandèmia, però sabem també que la volta a la normalitat serà gradual i exigirà de mesures de prevenció que s’allargaran en el temps i pogueren dificultar el desenvolupament de les classes presencials, les pràctiques o els exàmens i això és el que ens preocupa”, ha indicat el candidat.

Les eleccions són un procés participatiu que ha de realitzar-se amb plenes garanties, tant per a aquells que concorren a elles com per als electors, que han de poder conéixer les candidatures i les seues propostes, així com tenir garantida la participació en les votacions amb total normalitat. Aquestes premisses no es compleixen ara mateix i “no sabem el que trigaran a ser una realitat per a tots els col·lectius de la Universitat d’Alacant”, ha indicat Cabezuelo, que ha afegit que “ens preocupa de quina manera i en quines condicions podrà tornar-se a la presencialitat, l’alumnat a les classes, el PDI a la docència i a la recerca o el Personal d’Administració i Serveis al seu treball en la universitat”.

El candidat a rector també ha volgut felicitar la comunitat universitària i a l’equip de direcció per la gestió de la crisi “amb un Pla de Continuïtat Docent que està garantint les classes de manera telemàtica i el treball del PAS a distància” i ha volgut assenyalar l’“excel·lent treball” realitzat pel Servei d’Informàtica, “que ha estat capaç d’implementar tots els mecanismes perquè això siga possible en un temps rècord”.

Finalment, Cabezuelo ha assenyalat que la resposta de la institució està sent exemplar i que està demostrant els seus valors de responsabilitat social. “La Universitat d’Alacant no sols ha fet un gran esforç per a garantir la continuïtat de les classes, el treball i tots els seus serveis. També ha mostrat la seua cara més solidària amb donacions diverses, oferint tots els seus mitjans materials, capital humà i científic i solucions innovadores en la lluita contra la pandèmia i el seu impacte social” i ha assegurat que “la resposta de tota la comunitat universitària fa que em senta orgullós de la meua universitat. Gràcies a totes i tots per un compromís i implicació que representa els valors d’una universitat pública com la nostra al servei de la societat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *