foradia subscriutegrat

Precaució pels possibles fraus telefònics als consumidors

Des de l'Oficina d'Informació al Consumidor, i des de l'Ajuntament d'Alcoi volen alertar a la ciutadania sobre aquests fraus que es fan per via telefònica o per correu electrònic

L’Oficina d’Informació al Consumidor d’Alcoi (OMIC) i l’Ajuntament, informen que s’estan duent a terme algunes pràctiques fraudulentes amb els consumidors a través del telèfon o del correu electrònic.

Algunes persones han rebut una telefonada del número 933937091, en les quals se’ls ha informat que hi ha error a factures de llum o qualsevol altre contracte que tinga el consumidor, i que per a solucionar-lo s’ha de facilitar els 4 últims dígits del compte o de la targeta.

Altres de les tàctiques que s’han utilitzat ha sigut fer-se passar per alguna companyia de llum o gas i oferir descomptes en els contractes.

Els fraus que s’han fet mitjançant correu electrònic imiten el logotip d’alguna empresa o companyia perquè el client introduïsca les seues dades a través d’un enllaç que dirigeix a una pàgina falsa.

Des de l’OMIC aconsellen que mai es donen dades personals ni per telèfon ni per correu electrònic, i recorden que les companyies de llum, gas o els bancs mai demanen aquestes dades personals per aquests mitjans.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *