foradia pressupostparticipatiualcoi

Juan José Olcina: “La repercussió econòmica és brutal. Hi ha certa indústria que viu de la festa”.

Des de Les Muntanyes hem volgut parlar amb el President de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, per tal de conéixer millor l'actualitat en el món de la festa

El món fester està pendent de quan tornarà a viure els dies grans dels Moros i Cristians d’Alcoi. Encara no hi ha informació clara, però, des de Les Muntanyes hem parlat amb el President de l’Associació, Juan José Olcina per tal de conéixer de primera mà l’actualitat festera.

  • Hola, que tal? Hem vist que alguns mitjans de comunicació han publicat la possibilitat que les festes se celebraren la primera setmana d’octubre, però és una idea que s’haja plantejat des de l’Associació?

Això és un “bulo”. De moment no podem dir absolutament res perquè tot depén del que diguen les autoritats sanitàries. No sabem que passarà i quina serà la situació.

  • En el cas que s’ajornaren per a l’any que ve, aquest no contarà per a res, els càrrecs d’enguany passarien a l’any que ve i ja a partir d’ahí tots els altres també es tindrien que moure un any no?

Clar, és lo normal, deuria ser lo normal. De totes maneres aquestes coses hauríem de parlar-ho amb els primers trons i amb tota l’Assemblea.

  • Aquesta situació podria tenir repercussions, sobretot econòmiques, en el futur per a les festes d’Alcoi?

La repercussió econòmica és brutal. Hi ha certa indústria que viu de la festa, i és un any totalment parat sense poder fer res, a lo millor hi ha gent que li costa tornar a obrir. És una situació molt complicada.

  • Sabeu si l’Associació pot optar a alguna subvenció per part de les Administracions Públiques per a poder ajudar econòmicament a tot el sector de la festa?

De moment no, en el moment en el qual l’Ajuntament, o la Generalitat pose a disposició nostra algun tipus de subvenció la demanarem. Encara desconec si hi ha, és molt possible que festes com les Falles tinguen algun tipus d’ajuda per part de la Generalitat. Espere que el món de la festa dels Moros i Cristians també tinguen ajudes, perquè en la Comunitat Valenciana no sols hi ha Falles. Si hi ha algun tipus d’ajuda que entre per a totes les festes de la Comunitat Valenciana.

  • Recordeu en l’associació alguna situació similar? A l’hora d’ajornar o suspendre les festes…

L’única situació que jo he conegut ha sigut per temes climatològics, el tindre que ajornar o suspendre determinants actes, o adaptar-los. Però, açò no ha conegut ningú. S’ha comentat que aquest tipus de situació es va produir en època de Guerra Civil.

  •  Personalment, que podries dir a la ciutadania d’Alcoi per tots els actes d’homenatge que s’estan fent als balcons i a les xarxes socials quan és dia d’acte?

El meu missatge és que és una situació molt complicada, que estem vivint, no sols el poble d’Alcoi, tot el món. Però, pel que fa al poble d’Alcoi és que hi ha que tindre ànims i que entre tots anem a aconseguir-ho, hi ha que tindre solidaritat i expectatives de futur, per això hem de tindre eixa il·lusió festera que tenim tots, a partir d’ahir, a veure si entre tots eixim d’aquesta situació tan complicada i ànims.

  • Moltíssimes gràcies per atendre’ns en aquests dies.
Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *