foradia elgrat

Com ser professora d’infantil en plena pandèmia

Des de Les Muntanyes volem conéixer com s'ha desenvolupat el món de la docència durant aquesta situació tan diferent que ens ha tocat viure. En aquest cas comencem per Ana Rico, professora d'infantil del CEIP Horta Major

Mai hem viscut una situació com aquesta i ens hem tingut que adaptar a realitzar les nostres tasques i la nostra vida amb mesures com el confinament o la distància social. Un dels sectors que més ha canviat la seua forma de treballar ha sigut el de la docència. És per això que des de Les Muntanyes volem saber com fan la seua tasca els mestres i les mestres dels nostres centres educatius.

En aquest cas hem parlat amb una de les professores del CEIP Horta Major, Ana Rico, que és mestra de xiquets i xiquetes de 4 anys, i porta en aquest col·legi més de 20 anys treballant.

Com ella mateixa ens conta la situació ha requerit un canvi a l’hora de fer que l’alumnat realitze els deures. Ana ens ha explicat que cada dia, mitjançant un grup de WhatsApp amb els pares i mares de la seua classe, envien diàriament deures, uns deures que cada dia són d’una matèria diferent. Aquestes tasques van acompanyades d’una explicació que es realitza amb un vídeo o una cançó, amb l’objectiu de motivar als alumnes. Els xiquets i xiquetes han d’enviar una fotografia del seu treball realitzat, i com Ana Rico ens ha assenyalat, el seu objectiu no és qualificar als xiquets i xiquetes: “Volem motivar-los perquè treballen i que així no perden aquest hàbit“.

Aquesta motivació va sempre acompanyada d’una felicitació de les mestres “Quan rebem un dels treballs dels nostres alumnes mai posem nota, sempre els felicitem amb paraules com “Bravo, quin dibuix més ‘xulo’, estàs fet un campió o campiona!” açò els motiva per a continuar treballant cada dia“.

L’alumnat de 4 anys està en un moment en què estan començant a llegir i inclús a escriure algunes paraules, i possiblement com Ana Rico ens ha comentat: “És possible que quan comence el pròxim curs tinguem que dedicar un poc més de temps a repassar“, però ella mateixa ens assegura que els seus xiquets i xiquetes no estan perdent coneixements, ja que, en general, tots els alumnes estan responent molt bé a l’hora de fer i entregar els deures.

Són molts mesos sense veure als seus companys, als mestres, i és per això que cada dimecres Ana Rico fa una videoconferència amb els seus alumnes perquè tots ells puguen xarrar entre ells. “Diuen que volen tornar al cole, per a veure als seus amics i jugar” ens ha confessat aquesta professora de l’Horta Major.

En setembre el curs començarà de nou ja a les aules, si tot va bé, i hem preguntat a Ana si ja se sap quines seran les mesures per a poder garantir la seguretat de tot l’alumnat. “Encara no ens hem reunit per tal d’especificar unes pautes, però, en poc temps tindrem aquestes reunions“, i afegeix que: “per als alumnes d’infantil serà un repte difícil la veritat, són molt menuts i sempre estan jugant entre ells, es claven coses dins de la boca, estan sempre en contacte uns en altres” ha explicat la mestra d’infantil sobre les mesures per als més menuts.

L’Horta Major per al pròxim curs, a més d’estrenar mesures, també estrenarà nova aula per a xiquets de dos anys. “Per al curs passat ja teníem l’aula feta, havíem fet els serveis, canviadors, però enguany ja és oficial i ja es poden fer les prematrícules per a apuntar als xiquets i xiquetes“, ens ha assenyalat Ana. Aquesta aula formarà part d’un curs més del cicle d’infantil.

Siga com siga el pròxim curs, segur que tots els xiquets i xiquetes d’infantil tornaran al col·legi amb més ganes que mai.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *