lasarga ajualcoitel

Empreses i autònoms ja poden demanar les ajudes ‘Reactiva Alcoi’

El dimecres 10 de juny aquesta subvenció es va publicar al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant (BOP), i des del dia 11 de juny fins al 9 de juliol tots aquells que estiguen interessats podran demanar aquesta ajuda

Des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament d’Alcoi ha estat treballant per a prendre mesures per tal de pal·liar els efectes econòmics que ha deixat la Covid-19. Les empreses i autònoms han sigut uns dels grans afectats per aquesta crisi sanitària.

El dimecres 10 de juny el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant va publicar les ajudes ‘Reactiva Alcoi’ que compten amb un pressupost d’uns 800.000 euros. Aquesta subvenció pretén compensar la reducció d’ingressos produïda a conseqüència del coronavirus, facilitant liquiditat a les empreses alcoianes per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació. ‘Reactiva Alcoi’ és compatible amb altres subvencions.

Tots els interessats poden demanar aquesta ajuda des del dia 11 de juny fins al 9 de juliol. L’Ajuntament ha preparat un equip de 8 persones en l’edifici de l’Àgora per a gestionar-les i solucionar els dubtes dels sol·licitants.

Les consultes es poden realitzar a través del telèfon 96 553 72 18, i al correu electrònic reactivaalcoi@alcoi.org. En cas de necessitar atenció presencial s’haurà de demanar cita prèvia.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi ha destacat que: “Tal com ens vam comprometre amb les alcoianes i els alcoians, tenim un pressupost de prop de 800.000 euros per a reactivar econòmicament els negocis d’Alcoi i mantenir l’ocupació“.

Aquesta subvenció està pensada per a qualsevol entitat que exercisca una activitat econòmica amb independència de la seua naturalesa jurídica, i la podran sol·licitar aquelles persones físiques o jurídiques, comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica, que estiguen legalment constituïdes, que desenvolupen una activitat econòmica sense treballadors o amb un màxim de 10 persones, amb domicili fiscal, o el local de desenvolupament de l’activitat al terme municipal d’Alcoi.

Com ja hem dit, la subvenció és d’uns 800.000 euros, dels quals 600.000 són consignats per l’Ajuntament, i prop de 190.000 és una subvenció de la Diputació d’Alacant.

Cal recordar que aquestes ajudes són tant per als negocis que han tancat a causa de l’Estat d’Alarma com aquells que s’han vist afectats i han experimentat una reducció d’ingressos. Aquesta reducció serà la compresa entre el dia 1 i el 30 d’abril, i ha de ser almenys d’un 50% amb relació amb la mitjana de la facturació del primer trimestre del 2020.

Aquells que han tingut que tancar rebran una quantitat fixa de 300 euros i per als que han vist reduïts els seus ingressos de 200. Aquestes ajudes s’incrementaran d’acord amb els següents criteris: 200 euros en cas de tindre i acreditar un lloguer o hipoteca de local o nau industrial per a la seua activitat econòmica, i 100 euros més per cada treballador que tinga a càrrec seu a data 1 d’abril, fins a un límit de 500 euros sempre que s’acredite no haver sol·licitat un ERTE.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *