foradia subscriutegrat

Aprovades les ajudes per a recuperar el patrimoni artístic d’immobles privats

Amb aquestes ajudes es pretén rehabilitar i adequar elements fixes d'ornat amb valor històric i artístic que estén en interiors i jardins d'immobles privats ubicats al Conjunt Històric Artístic declarat

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la quarta convocatòria de les ajudes per a recuperar el patrimoni artístic d’immobles privats, en règim de concurrència competitiva. Amb aquestes subvencions es rehabilitarà i s’adequaran elements fixes d’ornat que tinguen valor històric i artístic que estiguen en els interiors i jardins d’aquests edificis, que han d’estar catalogats en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), i han d’estar ubicats al Conjunt Històric Artístic declarat.

Es tracta d’unes intervencions de rehabilitació molt complexes i amb un cost elevat i podran ser executades per fases, per això tindran dret a concórrer a diferents convocatòries d’aquestes línies d’ajudes.

Tots aquells propietaris i posseïdors que resulten beneficiats per aquestes ajudes hauran de col·laborar en les activitats que organitze l’Ajuntament per tal de facilitat la visita pública d’aquests, garantint el respecte al dret a la intimitat personal i familiar.

La partida per a aquestes ajudes és de 12.000 euros. Podran ser objecte de subvenció les actuacions en el qual el seu pressupost no supere els 1.000 euros. L’import de l’ajuda a la rehabilitació d’elements serà el 75% del pressupost protegit amb un màxim de 6.000 euros.

El termini per a presentar la sol·licitud començarà quan aquestes ajudes es publiquen al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant, i finalitzarà el 30 de setembre del 2020.

Lorena Zamorano, regidora de Patrimoni Històric ha assenyalat que: “Per les peculiaritats d’aquests treballs d’intervenció sobre element de gran valor històric requereix en molts casos de la intervenció d’artesans i especialistes que comporten un increment del cost de la reparació en molts casos fora de l’abast dels propietaris. Amb aquestes subvencions ajudem a recuperar el patrimoni alcoià, al mateix temps que donem l’oportunitat de conéixer-lo“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *