foradia subscriutegrat

‘Tot o res’, l’última novel·la de Francesc Gisbert

Francesc Gisbert presenta l’última novel·la d’acció i aventures en una entrevista per Laura Talens • L'obra es presenta acompanyada d’un tràiler, interpretat per l’actriu Clara Ruíz Rufino

Arriba a les llibreries l’última novel·la de l’alcoià Francesc Gisbert. Es tracta d’una novel·la d’acció i aventures, ‘Tot o res‘ (Andana Llibres). Es presenta acompanyada d’un tràiler, interpretat per l’actiu Clara Ruíz Rufino.

  • Tinc a les mans ‘Tot o res‘. I el primer que em crida l’atenció és la portada. Un vidre amb dos impactes de bala i un cotxe a la fuga. A primera vista, no s’assembla a altres novel·les que t’havia llegit, tipus Els lluitadors o El secret de l’alquimista.  

Vols dir? A gosades, quina sort! El repte de tot escriptor és fer coses diferents. Tot o res és una novel·la de trama actual. La protagonista és una antiga youtuber. Hi va arribar a tindre més d’un milió de seguidors i d’un dia per l’altre va caure en desgràcia. Ara sobreviu com pot. He volgut contar una història a la manera cinematogràfica, molt ràpida, com correspon a una persecució. 

  • La trama és una fugida de sud a nord del País Valencià. Per què l’acció transcorre en un poble diferent, a cada capítol?
Francesc Gisbert

La història és un recorregut per tot el País Valencià. La protagonista treballa en un bar de Torrevella. Presencia un accident i es veu involucrada en un negoci inesperat. Ha de transportar un paquet per carretera de sud a nord. En cada capítol arriba a una ciutat diferent: Elx, Alacant, Altea, Alcoi… Sempre amb l’ai al cor i entre la vida i la mort. 

  • Tot o res es presenta en gran. Amb un tràiler promocional…

Més que un tràiler és una part de la novel·la. A la novel·la apareixen dos enllaços o codis QR. Un a la primera pàgina i l’altre a l’última. Vam pensar que, com que la protagonista havia estat youtuber, convenia contar el principi i el final amb dos vídeos. Trobe que dona un to força innovador al conjunt de l’obra. Per a interpretar els tràilers, vam buscar l’actriu alcoiana Clara Ruíz Rufino. Ha fet una interpretació excel·lent. Posa el cor en un pessic i desperta la intriga en el lector.

  • Llegint l’obra, em fa l’efecte que et sents molt còmode escrivint novel·la d’intriga i aventures. Però, no et fa por alguna represàlia per part de l’organització Black Stone? 

És el gènere que més m’agrada, juntament a la novel·la històrica. Quan preparàvem l’edició, des d’Andana Llibres tenien clar que la novel·la s’havia de presentar d’acord amb el títol. O tot o res. Una bona història ha de ser capaç de despertar la curiositat. El “i ara què passarà?” és el motor que ens fa continuar llegint. S’ha de mantindre encés durant tota la lectura, amb diferents ritmes i canvis de marxa. Només en la mesura que incorporem les emocions dels personatges i les fem nostres, el viatge que proposa tota novel·la té èxit. Al començament, l’editor, pare de bessons, estava preocupat per si rebia alguna amenaça o denúncia. Ara com ara, tot ha quedat en un no res, com un núvol de tempesta que veus prou prop per a tindre’l en compte, però lluny per a no descarregar sobre tu. Veure’m com acaba.  

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *