foradia elgrat

Les obres del Romeral, Sant Vicent i Horta Major avancen a bon ritme

Aquestes obres estan dins del Pla Edificant, és a dir, són obres subvencionades per la Conselleria i que ha executat l'Ajuntament d'Alcoi. Suposen una inversió de més de 12 milions d'euros

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat pel regidor d’Educació, Alberto Belda, ha visitat les obres que s’estan realitzant als col·legis públics Romeral, Sant Vicent i Horta Major.

Aquestes actuacions estan dins del Pla Edificant de la Generalitat, que invertirà més de 12 milions d’euros en la nostra ciutat.

En la visita de Toni Francés i Alberto Belda, van veure l’estat de les obres i van parlar amb els responsables dels projectes i amb els equips directius de cadascun dels centres. Tots ells van mostrar la seua satisfacció per les actuacions que s’estan desenvolupant.

En El Romeral, les obres consisteixen en el canvi de la caldera, de gasoil a gas que suposarà una millora en l’eficiència energètica, la creació d’una sala de professors, que comptarà amb tres parts: una sala de reunions, una zona d’office-menjador, i una sala de presentacions amb escenari i lavabo, a més també es farà una coberta en una part de la pista exterior, ja que no es pot cobrir completament, però es deixarà preparada per a poder cobrir-la en un futur. Aquesta actuació va ser adjudicada per 289.159 euros a l’empresa Construcciones y Excavaciones Miguel Martínez S.L, i la direcció de l’obra i coordinació de la seguretat per 7.502 euros a José Jornet Arquitectos S.L.

En el CEIP Sant Vicent, es realitzarà una nova biblioteca, un magatzem per al material esportiu i es canviarà la fusteria exterior de la façana principal, renovant les finestres. En total, s’invertiran 300.000 euros. La redacció del projecte l’ha dut a terme l’arquitecte Fernando Santonja, la direcció de l’obra s’ha adjudicat a Jorge Llopis, i les empreses que duen a terme l’obra són Nerco Infraestructuras S.L, per a realitzar el canvi de fusteria, amb un import de 147.257 euros, i Atasin S.L, que s’encarregarà de les obres de la biblioteca i el magatzem amb un pressupost de 154.905 euros.

En l’últim dels col·legis públics en el que s’estan realitzant obres és l’Horta Major. En aquest cas es canviaran les calderes i instal·lació de gas, per a donar més eficiència energètica i menor consum. La millora la durà a terme l’empresa ICISER S.L per un total de 129.917 euros.

Amb aquestes actuacions, els quatre centres públics d’educació primària d’Alcoi acabaran o estaran realitzant les millores del Pla Edificant, que suposarà la posada al dia de les seues infraestructures educatives.

Altres centres com el CPEE Tomàs Llàcer i l’Escola d’Idiomes segueixen el procediment que va parar a causa de la pandèmia. Pel que fa a l’Andreu Sempre, s’està treballant amb les empreses per tal de dur a terme les seues actuacions.

L’Ajuntament espera l’aprovació per part de Conselleria de les memòries presentades per a realitzar també millores en l’IES Cotes Baixes i l’IES Pare Vitòria.

La responsabilitat del manteniment dels centres educatius públics i escoletes municipals és de l’Ajuntament, per aquest motiu, s’estan duent endavant treballs com reparacions i puntura durant aquests dies.

Alberto Belda, regidor d’Educació ha destacat de la seua visita que: “Estem segurs que aquestes millores seran positives per al dia a dia de totes les persones que formen part d’aquests centres, aconseguint l’objectiu del Pla Edificant, que és posar al dia les infraestructures dels centres educatius públics valencians. Nosaltres com ja vam anunciar estem aprofitant que fins setembre no hi haurà classe per intentar avançar les obres el màxim possible, totes les obres estan complint els terminis previstos. Des del primer moment, amb el Pla Edificant, estem treballant de la mà dels centres educatius, consensuant tant les seues necessitats com la manera de realitzar-les“.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *