lasarga subscriutegrat

Guanyar demana una comissió especial per aclarir els fets al geriàtric de l’antic Hospital d’Oliver

Donada la gravetat de la crisi del COVID-19, el grup municipal de Guanyar d'Alcoi fa diverses propostes per a millorar la situació de la residència i "posar les bases perquè mai més torne a passar"

Per a la formació d’esquerres, l’adjudicació i gestió del servei d’aquest emblemàtic edific alcoià, l’antic Hospital Oliver, ha estat una font constant “de desficacis”.

Sandra Obiol, portaveu de la plataforma municipalista, considera “imprescindible” que l’Ajuntament “obtinga respostes, es depuren responsabilitats i es posen els mitjans per impedir que torne a passar”

La plataforma Guanyar Alcoi, tenen pocs dubtes sobre la pèssima gestió feta per DomusVi des d’abans de la crisi generada per la Covid-19. Malauradament, des de fa molt de temps l’adjudicació i gestió del servei d’aquest emblemàtic edifici alcoià ha estat una font constant de desficacis per part de l’administració.

La portaveu de Guanyar Alcoi Sandra Obiol, afirma que “ens vam assabentar el 2018 que 54 persones van patir un brot intestinal, situació que es va repetir l’any 2019, afectant 21 residents”, a més continua Obiol “els familiars es van reunir amb el govern municipal per traslladar-los la preocupació per la precarietat en què desenvolupaven la seua feina els treballadors i per la manca de substitucions de les baixes. Sembla que, fins i tot, va actuar la inspecció a instàncies de la Direcció Territorial”.

En conseqüència de la gravetat dels fets, el grup municipal de Guanyar d’Alcoi fa diverses propostes per a millorar la situació de la residència. Reclamen la reversió de la residencia amb la tornada a la xarxa pública i el suport econòmic pels afectats en el seu camí judicial.

D’acord amb la resta de partits de l’oposició, demanen un plenari extraordinari per a tractar la gestió de la crisi de la residència de DomusVi per part del govern municipal i, sobretot, “posar les bases perquè mai més torne a passar”, expressa Obiol.

A més a més, Guanyar Alcoi ha demanat que es convoque una comissió extraordinària per part de l’Ajuntament d’Alcoi per tal d’aclarir els fets,“on es puga donar veu als familiars afectats, a les treballadores i treballadors, a la mateixa empresa o als serveis mèdics que van intervindre”.

Finalment, la formació municipalista vol mostrar el respecte cap a les persones que han patit la situació més dramàtica que ha viscut la ciutat en molts anys. Com explica la portaveu de la plataforma, “nosaltres creiem que el poble d’Alcoi ha de saber què ha passat. Per descomptat, ni som jutges ni volem ser-ho, però sí que volem que en la casa del poble es puguen debatre qüestions que afecten el poble”.

Més informació sobre la trama societària de DomusVi: Infolibre

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *