foradia cdturisme

La Universitat Politècnica de València és la millor d’Espanya en impacte científic

Així ho ha reflectit l'última edició del CWTS Leiden Ranking que avalua a la qualitat d'aquesta universitat valenciana en àmbit nacional i internacional

Segons ha anunciat l’última edició del CWTS Leiden Ranking, publicat pel Centre d’Estudis de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Leiden (Holanda), la Universitat Politècnica de València és la millor d’Espanya en impacte científic.

Aquest rànquing avalua la producció científica d’unes 1.200 universitats de 65 països. A partir de les dades que han arreplegat, s’ha demostrat que la UPV és la millor universitat tecnològica del país en impacte científic, és la segona millor universitat espanyola en Matemàtiques i Ciències de la Computació, la tercera millor en Ciències Físiques i Enginyeria, i la sèptima millor en Ciències de la Vida i la Terra.

En la classificació general nacional, la UPV està novament dins de les 10 millor del país, concretament la número 9. Pel que fa a àmbit internacional, la universitat valenciana està molt prop del top 100 europeu d’impacte científic, ja que ocupa la posició 107, i a escala mundial el lloc 334.

El rànquing mundial està encapçalat per la Universitat de Harvard, la Universitat de Shanghai Jiao Tong i la Universitat de Zhejiang, a la Xina. El rànquing europeu està liderat per les universitats britàniques d’Oxford, University College de Londres i Cambridge.

Els indicadors per tal d’analitzar a les universitats són: impacte científic, de col·laboració, publicacions en obert i igualtat de gènere.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *