lasarga participatius

La Via Verda del Serpis tindrà nous trams a Muro, l’Orxa i Vilallonga

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'han publicat els anuncis per a la licitació de la redacció d'aquests projectes de contractació

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha publicat l’anunci de licitació per a la redacció dels trams de Via Verda del Serpis que van de Muro d’Alcoi a l’Orxa i de l’Orxa a Vilallonga.

Aquesta Via Verda està feta en l’antic traçat ferroviari que unia Alcoi i Gandia i està previst que tinga un itinerari de 56 quilòmetres que en total recorrerà onze municipis de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i La Safor.

Com ha explicat el conseller Arcadi España: “l’objectiu és l’adequació de l’antic traçat ferroviari que unia Alcoi i el port de Gandia, entre Muro i Vilallonga, com a via verda per a l’oci, els esports a l’aire lliure i les rutes de mobilitat sostenible entre els nuclis urbans pels quals discorre i per a fer valdre el patrimoni cultural i ambiental de l’entorn que travessa“.

A més a més, ha destacat que aquesta adequació “permetrà establir un itinerari de bicicletes i vianants homogeni, accessible i mediambientalment integrat” i que “sobre la Via Verda del Serpis s’implantarà l’itinerari ciclista Eurovelo“.

Dins de les actuacions que es volen impulsar des d’aquesta regidoria està la recuperació d’antics traçats ferroviaris, amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament de models de mobilitat sostenible i l’impuls a les activitats d’oci i esbarjo en espais naturals d’una manera respectuosa amb l’entorn.

Aquesta actuació respon als objectius de promoció del patrimoni natural i cultural i de connexió de la població amb els espais naturals a través dels dos pedalables accessibles, per la qual cosa compleix les condicions per a ser cofinançada pel Programa operatiu del Fons de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (Feder) de la Unió Europa“, ha explicat Arcadi España.

España ha volgut recordar que aquest trajecte es realitzarà sobre la ruta del conegut ‘tren dels anglesos’ i que “es tracta d’un itinerari fàcil i de recorregut còmode per al trànsit no motoritzat, com ara bicicletes, passejos a peu o a cavall, ja que el traçat és molt regular i amb poc pendent“.

El conseller també ha opinat que “aquesta via suposarà un canal bàsic de comunicació del turisme de la costa amb el turisme d’interior i, en discórrer per diversos nuclis urbans, serà una connexió directa amb la via verda i potenciarà econòmicament aquests municipis“.

El primer tram, de 15 quilòmetres, començarà al nord del nucli urbà de Muro d’Alcoi, al costat del polígon industrial, i anirà fins a l’Orxa per l’antic traçat ferroviari travessant Gaianes, i Beniarrés fins a finalitzar al costat de l’antiga estació de l’Orxa. El segon dels trams, amb 13 quilòmetres, començarà al terme municipal de l’Orxa, en l’antiga estació i anirà direcció a Vilallonga per l’antic corredor ferroviari, i acabarà al costat de l’edifici rèplica de l’antiga estació d’aquest municipi.

En paral·lel se senyalitzarà la ruta Eurovelo i la Via Verda del Serpis en la major part de l’antic corredor ferroviari, i s’adequarà el paviment en els trams que siga més necessari.

Els trams Muro de Alcoy-l’Orxa i l’Orxa-Vilallonga, tenen, en general, condicions pedalables suficients. Però falten les soles de quatre ponts metàl·lics, que generen discontinuïtats en el recorregut. També requereix la millora de determinats elements (túnels, muralletes, ampits i obres de drenatge), la recuperació d’algunes de les construccions abandonades i la creació de zones de parada i descans o miradors.

Font: Redacció./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *