foradia subscriutegrat

El Govern Central canvia el reglament de pólvora per a Moros i Cristians

Aquest nou reglament s'ha aconseguit gràcies al fet que Compromís va traslladar aquesta qüestió en les administracions estatals

La presidenta de la UNDEF, Unió Nacional d’Entitats Festeres, Pepa Prats, acompanyada del senador de Compromís, Carles Mulet, i Jesús Pla, diputat a les Corts Valencianes, han informat que s’ha aconseguit canviar el reglament de pólvora per a les festes de Moros i Cristians.

Segons ha explicat Jesús Pla, “finalment hem encetat el camí per tal que el reglament de la pólvora en les festes de Moros i Cristians puga iniciar al Congrés la seua modificació, després que el Govern de Sánchez haja donat llum verda a començar eixe procés“.

Per la seua part, Carles Mulet ha explicat que el govern espanyol ha respost que “no hi ha cap inconvenient en estudiar la possibilitat de simplificar els tràmits per a l’ús de la pólvora“. A més ha destacat del govern central que “s’ha mostrat favorable a permetre per a totes les festes que empren l’arcabusseria un temps màxim per a la custòdia de la pólvora per part dels i les participants de 96 hores. I en cas que els actes festius tinguen una durada inferior, es limitarà la custòdia a la durada d’eixos actes, sense fer distinció del nombre de participants“.

Des de Compromís volen recordar que continuaran treballant al costat del món fester per aconseguir i fer realitat les seues reivindicacions.

La presidenta d’UNDEF, Pepa Prats, ha explicat que: “a principis de març vam tindre aquesta gran notícia. Ara, acabarem de concretar la proposta. Aquest tema fa 4 anys que l’estem treballant. Aquest que serà un any sabàtic de festes, a veure si es pot resoldre aquest problema“.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *