foradia subscriutegrat

El projecte de turisme innovador d’Alcoi entre els elegits per l’ajuda de l’AVI

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha triat 13 projectes dels 55 que es van presentar i el d'Alcoi és l'únic aprovat a un Ajuntament

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), dins del programa d’ajudes d’Accions Complementàries d’Impuls i Enfortiment de la Innovació, en la Seua convocatòria de 2020, ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi una ajuda de 48.953 euros per al projecte ‘Alcoi Tourist Lab’.

Dels 55 projectes que es van presentar per a aquesta subvenció, l’AVI ha triat 13, i el d’Alcoi és l’únic projecte realitzat des d’un Ajuntament.

Alcoi Tourist Lab’ té com a principal objectiu desenvolupar i provar solucions i projectes pilots funcionals, hardware i software, que permeten obtenir i analitzar patrons i nivells de despesa de visitants i ciutadans d’Alcoi que gaudeixen de l’oferta cultural, turística i tecnològica, gastronòmica i d’oci de la ciutat.

A més, aquest projecte permetrà a través de l’anàlisi conéixer l’impacte de les accions realitzades i millorarà la gestió i planificació de les mateixes i de la ciutat, així com millorar els serveis oferits tant per l’administració pública com per als sectors de comerç, turisme i hostaleria, a partir dels resultats obtinguts.

L’Ajuntament destaca que no sols es volen aconseguir dades sobre el nombre de visitants, i si aquests són o no turistes sinó que es persegueix el “repte” d’analitzar patrons de visites i preferències i tractar de conéixer el seu origen, sempre respectant la privacitat i la legislació de protecció de dades.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, destaca la importància de comptar amb informació de qualitat sobre els visitants: “Alcoi rep una nova ajuda per a portar endavant un projecte innovador. En aquest cas, la iniciativa de l’Ajuntament està dins de l’aposta per fer d’Alcoi, un destí turístic intel·ligent que ens permetrà tindre, amb totes les garanties de privacitat, informació sobre els turistes i les seues preferències per a adaptar la nostra oferta, millorant la nostra ciutat com a destinació turística i augmentant la seua capacitat d’atracció de visitants”.

El projecte vol estudiar i analitzar dades de visites a llocs i activitats com les rutes cicloturístiques i senderistes, activitats i visites als parcs naturals, al Campament Reial, la congregació de persones en festes i esdeveniments en llocs emblemàtics del centre o els nivells d’ocupació de les zones d’estacionament.

Per a resoldre aquests punts s’involucrarà a INVATTUR, a les universitats del sistema valencià d’innovació i a diversos actors locals com restaurants, allotjaments, hotels, i comerços i se’ls facilitarà eines que permeten obtenir la seua informació valuosa i creuar-la amb diverses fonts de dades.

El projecte aprovat està vinculat amb el Pla DTI de la ciutat, i cal recordar que l’Ajuntament compta amb un pla de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), el primer aprovat per un municipi de l’interior de la província d’Alacant, i que pretén ser una eina flexible, i que es puga actualitzar depenent de les necessitats de cada moment.

La ciutat d’Alcoi forma part de la Xarxa DTI-CV en el nivell 3 i és candidata a la Red Nacional de Destinos Turísticos Inteligentes de Segittur.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *