foradia subscriutegrat

La Generalitat concedeix 134.000 euros per finançar el Programa Itineraris 2019 de Benestar Social

Ja són més de 400 persones les que s'han beneficiat d'aquest programa pioner de l'Ajuntament de Xàtiva

La Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha fet pública la concessió d’una subvenció de 133.928,56 euros per al finançament de l’edició 2019 del Programa Itineraris de l’Ajuntament de Xàtiva.

Les subvencions de la Generalitat van dirigides al desenvolupament d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Aquestes ajudes provenen del programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020. El programa d’itineraris formatius per a la inserció laboral està dissenyat per l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva. Aquestes ajudes cobriran la tercera edició d’un programa pioner que va començar a 2017.

Gràcies a aquest programa, al voltant de 400 persones de diferents segments d’edat han pogut obtenir formació laboral i una remuneració durant el temps de durada de l’activitat. Durant aquest període, un 50% de les persones participants s’han insertat al mercat laboral, mentre que el 90% ha millorat la seua ocupabilitat mitjançant la realització de cursos i tallers conductuals, competencials i tècnics.

Es tracta d’un programa que contempla el treball com un factor estructurant de la vida de les persones, en el qual han participat joves de 16 a 30 anys, dones de 30 i 64 anys i aturats de llarga durada. Una de les últimes actuacions que han realitzat els integrants dels tallers de formació en manteniment de jardins i pintura ha estat el pintat d’elements de mobiliari urbà i desbrossament de la zona de la Costa del Castell i el Bellveret.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *