foradia subscriutegrat

Així són les dades d’atur de juliol del 2020 a les comarques centrals

Encara que s'ha notat un descens en les xifres de persones desocupades, es deuria haver notat més a l'estar en temporada estival, segons han valorat des d'UGT

En els moments en els quals estem les dades d’atur són molt importants per a saber si ja s’està notant una recuperació econòmica. La pandèmia va perjudicar molts treballadors, i per tal de recuperar-nos és imprescindible que la gent torne a treballar.

El servei valencià d’ocupació (LABORA), ha publicat les dades d’atur del mes de juliol, i segons han valorat des d’UGT, en aquest mes ha disminuït lleugerament les xifres d’aturats.

En general en les comarques centrals, hi ha 326 dones que han tornat a treballar, i 279 homes. Encara que la xifra de dones que han deixat les llistes d’atur és més alta, es pot veure la bretxa laboral, ja que el nombre de desocupades és de 7.422 dones, i en el cas d’ells, són 4.863 desocupats.

Per municipis, Alcoi compta amb 293 desocupats menys, i una taxa de 5.706 persones sense treball. Ibi, té 132 persones que han trobat treball, i la taxa de desocupació és de 2.068. Per darrere està Onil, que ha llevat a 61 persones de les llistes de l’atur, però que encara té a 661 persones sense treball, i per últim, Muro d’Alcoi, té 59 desocupats menys, i una taxa d’atur de 726 persones.

Segons han informat des d’UGT, “quan analitzem els sectors veiem que són els més precaris i amb major temporalitat els que han mostrat les xifres menys baixes, quedant concentrades principalment en la construcció i la indústria. Com ha passat en altres comarques, el sector serveis és el que més ha baixat durant aquest mes“.

Per a UGT aquestes dades revelen la reactivació d’activitats relacionades amb la campanya estival. “Hem de fer un esforç per a aconseguir salvar l’activitat econòmica i eixir d’aquesta crisi cap a una recuperació, així com a necessitat de fer mesures de protecció social, les prestacions per desocupació, etc. D’aquesta manera aconseguirem una recuperació de l’economia“, han afirmat des del sindicat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *