foradia barnasants

‘Històries de l’empresa joguetera d’Ibi’ la nova publicació del Museu Valencià del Joguet

La publicació està feta amb textos de José Pascual Sellés, que va faltar recentment, i Mª José Martínez Tribaldos

El Museu Valencià del Joguet d’Ibi ha presentat la publicació ‘Històries de les empreses jogueteres d’Ibi’ que compta amb textos de José Pascual Sellés, que va faltar recentment, i de Mª José Martínez Tribaldos. Aquesta publicació és una versió corregida i augmentada del catàleg de l’exposició que va fer-se al Museu en l’any 2005, i en la qual amb motiu del I Centenari del primer joguet que es va crear a la localitat, amb la signatura de La Sin Rival Payá Hnos.

En aquest text es poden veure totes les empreses que s’han dedicat al sector, el seu any de creació i els seus fundadors, i està dividida en diferents parts, com l’origen des de la Guerra Civil, la Guerra Civil, la postguerra, el desenvolupament expansiu dels anys 50 i 60, i finalment, l’època de 1973 que comença amb la crisi del petroli, i que van afectar la fabricació de les joguines dels anys 70.

‘Històries de l’empresa joguetera d’Ibi’ ha corregit algunes de les dades que estaven incorrectes a la seua primera edició, i s’ha actualitzat la informació del sector jogueter iberut als últims 17 anys. Aquesta és una obra imprescindible per tal de conéixer la història d’Ibi.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *