foradia subscriutegrat

Oliva ja gaudeix d’una Setmana Santa d’Interés Turístic Provincial

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar la resolució firmada pel Turisme Comunitat Valenciana, que ha sigut el que ha concedit aquesta distinció

La Setmana Santa d’Oliva ha sigut declarada com a Festa d’Interés Turístic Provincial per Turisme de la Comunitat Valenciana. Aquest reconeixement donarà un nou impuls a la celebració, ja que suposa la consagració d’una tradició local, molt popular en la província de València, i a la que any rere any acudeixen milers de visitants.

Aquesta declaració ha tingut en compte la tradició, l’originalitat, l’antiguitat de les festes, i a més, la capacitat d’atracció de visitants i la repercussió pública dels actes que formen part d’aquesta celebració.

La Setmana Santa d’Oliva s’ha celebrat des de finals del segle XVI fins al dia de hui exceptuant els temps de Guerra Civil.

Aquest reconeixement ha assenyalat la importància d’actes com la pujada al Calvari, la processó del Sant Enterrament o el Desenclavament, entre altres.

Als últims anys, aquest esdeveniment s’ha convertit en una celebració que atrau visitants valencians, però també, de la resta d’Espanya. Aquesta capacitat d’atracció es veu reflectida en els registres de visites que elabora l’Oficina d’Informació Turística.

Oliva compta amb la Junta Central de Germandats de Setmana Santa d’Oliva, de la qual formen part les nou confraries de la localitat, i els quasi 1.600 confrares que participen en elles.

L’alcalde de la localitat, David González, ha celebrat aquesta declaració, perquè suposa un major reconeixement oficial més enllà de l’àmbit local, i ha volgut agrair l’esforç i el bon fer de les persones s’esforcen per a fer possible aquesta Setmana Santa.

Yolanda Navarro, regidora de Festes, s’ha mostrat molt satisfeta per aquest reconeixement, i ha valorat l’esforç dels dos departaments i de la Junta de Germandats en el desenvolupament d’un expedient que confirma la singularitat i valor d’aquesta celebració. Segons ha confessat Navarro: “aquesta declaració suposa un impuls molt important a la gran labor cultural i social que desenvolupen les confraries al llarg de tot l’any, i ens anima a treballar per a fer el següent pas i aconseguir la declaració d’interés turístic autonòmic“.

Per la seua part, el regidor de Turisme, Joaquín Calafat, ha remarcat que “la Setmana Santa d’Oliva no se circumscriu únicament a l’àmbit religiós o artístic, perquè és una commemoració anual que estimula activitats culturals i és un atractiu per a l’arribada de visitants“.

Els dos departaments han coincidit a mostrar l’absoluta predisposició de l’Ajuntament per a col·laborar amb la Junta de Germandats perquè, després del parèntesi obligat del 2020, la Setmana Santa del 2021 lluïsca més que mai.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *