Foradia parentesisajudalcoi

La ciutadania d’Oliva ja pot accedir de forma més fàcil a l’administració digital

Aquest nou sistema és finançat a un 70% per l'Ajuntament d'Oliva i un 30% per la Diputació de València

El Departament de Modernització de l’Ajuntament d’Oliva, ha posat al servei de la ciutadania quioscos virtuals d’autogestió administrativa amb l’objectiu de facilitar recursos tecnològics a la població.

En paraules del regidor d’aquesta àrea, Josep Escrivà: “els veïns i veïnes d’Oliva, amb independència de si tenen recursos propis o no, podran sol·licitar cita digital de forma molt senzilla”, que a més ha afegit que: “Volem acurtar l’escletxa digital en la mesura que siga possible, per tal d’apropar l’administració electrònica a tothom”.

Amb aquests nous serveis es podrà demanar hora, fer gestions en la seu electrònica de l’Ajuntament o pagar a través de l’Oficina Virtual Tributària.

Els quioscos poden trobar-se en l’edifici central de l’Ajuntament d’Oliva, en l’edifici l’Almàssera situat al carrer Major i en les Dependències de Policia Municipal, situades en l’edifici de l’antic Hort de Palau. Una vegada provats per la ciutadania, s’estudiarà la implementació en altres edificis municipals.

També s’ha elaborat el web ‘CIUTADANIA DIGITAL OLIVA’ on es poden trobar cursos tutorials de formació en l’ús dels serveis digitals bàsics que ofereix l’Ajuntament. “Tot i que hi ha més serveis digitals que els que s’expliquen en els tutorials, hem fet una mostra que permet adoptar les competències bàsiques per a poder-se desenvolupar digitalment amb aquestes ferramentes” explica Josep Escrivà.

Una altra novetat és la implementació d’un mòdul d’accessibilitat web que permetrà, a les persones amb diversitat funcional, la navegació web per les pàgines de l’Ajuntament d’Oliva adaptant el contingut per fer-lo més comprensible. En el cas de les persones amb dificultats visuals, podran executar el mòdul d’alt contrast o el mòdul d’audioguia per a facilitar-los la navegació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *