lasarga ajualcoipresuparticipa

Es duen endavant les commemoracions a la Verge dels Lliris

La regidora de Festes, Carol Ortiz i la presidenta de la Verge dels Lliris, Maite Pinilla, han volgut deixar clar que es duran a terme sempre que la normativa o permetrà i si la situació provocada per la Covid-19 no va a pitjor

Alcoi ja es va quedar sense celebrar les festes dedicades a un dels seus patrons, Sant Jordi, però, la nostra patrona no correrà la mateixa sort, de moment. I és, segons ha anunciat la regidora de Festes, Carol Ortiz, i la presidenta de la Verge dels Lliris, Maite Pinilla, aquesta festivitat sí que se celebrarà, però sempre respectant les mesures imposades per les autoritats sanitàries, i per tant, adaptant els actes.

Les festes començaran el dia 21 d’agost, que serà el dia de la Verge dels Lliris, en la qual es realitzarà una missa oferida pel bisbe de Lleida a l’Església de Sant Maure.

El pròxim dels actes està previst per al dia 4 de setembre a les 8 i mitja de la vesprada amb la col·locació del cartell en honor a la patrona. L’autor és Ignacio Trelis.

El dia 14 de setembre es presentarà la revista en l’Església de Sant Maure, i cal destacar que l’autor de la portada d’enguany és Luis Gigante.

Per al dia següent, està programada una missa en la mateixa església, i estarà dedicada a les víctimes de la pandèmia. El dia 16 de setembre estarà dedicat a la infantesa i la joventut, i es podran presentar a la verge tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen.

Continuant amb la programació, el dia 17, serà el dia homenatge a les cambreres de la verge, i l’endemà serà homenatge a la família, dedicat especialment per a aquells que celebren les seues noces de plata o d’or.

Els següents actes, que es realitzaran en cap de setmana, encara no se sap segur si es podran realitzar, i s’haurà d’esperar fins més endavant per a saber que es podrà fer. El dissabte 19 de setembre s’hauria de realitzar l’ofrena de flors, i el diumenge 20 la tradicional romeria. Aquests actes al ser a l’aire lliure i no en l’Església com els altres, no se sap encara quines seran les mesures que s’han d’adoptar per a poder fer-los amb la màxima seguretat.

Finalment el dia 22 se celebrarà una missa d’acció de gràcies a la Verge dels Lliris en Sant Maure.

José Luis Llopis, Conciliari, ha explicat que es té que intentar que se celebren aquestes festes, ja que no impliquen molts actes als carrers, i que hem d’aprofitar aquest moment per a donar gràcies a la patrona, i demanar-li que aquesta situació acabe prompte.

Per la seua part, la regidora de Festes, ha explicat sobre aquests actes que no se sap encara si es podran celebrar que “és el dia a dia, i no podem avançar res“.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *