lasarga ajualcoipresuparticipa

Homenatge a les festes d’Ontinyent amb un espectacle pirotècnic

'Que no s'apague la llum de la Festa' és el nom triat per a aquest espectacle on es dispararan 180 quilograms de pólvora el dia 22 d'agost a partir de les 10 de la nit

És un any difícil per a les festes patronals de les localitats, i en el moment que arriba la setmana en les quals s’han de celebrar, els veïns i veïnes experimenten una sensació de nostàlgia i tristesa.

Però, des de l’Ajuntament d’Ontinyent volen fer un xicotet homenatge a les seues festes i és per aquest motiu que han preparat l’espectacle de pirotècnia ‘Que no s’apague la llum de la Festa’.

Aquest espectacle es realitzarà el dia 22 d’agost a partir de les 10 de la nit. En ell es dispararan 180 quilograms de pólvora i tindrà lloc al recinte Firal i l’Ermita de Santa Anna.

Segons ha explicat la regidora de Festes, Àngels Muñoz, fer l’espectacle des de dos punts diferents garanteix que “la ciutadania puga gaudir d’aquest espectacle pirotècnic des de qualsevol punt de la ciutat. Fins i tot, des de les seues cases o el disseminat evitant així les aglomeracions perquè el virus continua actiu“.

Jorge Rodríguez, alcalde de la localitat, ha manifestat que “amb aquest espectacle podrem recordar el nostre dia gran, la solemne baixada del Crist i també els nostres moros i cristians“.

A més, l’alcalde ha insistit que no s’ha d’oblidar el motiu pel qual no hi ha festes: “encara que de vegades tinga’m la sensació que la pandèmia ha passat, està encara present, no podem baixar la guàrdia i depén de nosaltres que les coses vagen a millor o a pitjor“.

Per la seua part, la Societat de Festers, amb el seu president, Vicent Pla, han celebrat la iniciativa de l’Ajuntament, ja que “rememorarà el dia i l’hora en què el Santíssim Crist, el nostre estimat morent, haguera aplegat al cor de la ciutat en un acte tan multitudinari i tan propi com és la baixada del Santíssim Crist de l’Agonia“.

El president de la Societat de Festers ha volgut recordar que juntament amb la parròquia de Sant Carles s’està organitzant per al diumenge 23 d’agost una missa solemne a l’esplanada de l’Ermita de Santa Anna a partir de les 9 del matí.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *