foradia subscriutegrat

Gandia rep uns 900.000 euros per a la segona fase de les obres del CEAM

La Conselleria d'Igualtat ha sigut l'encarregada de finançar aquest Centre Especialitzat de Persones Majors (CEAM), que culminarà la reforma integral del centre

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Mónica Oltra, ha licitat a segona fase de les obres del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Gandia amb un pressupost total de 897.758 euros.

Enric Juan, director general d’Infraestructures de Serveis Socials, ha volgut assenyalar que amb aquestes obres es culmina la reforma del centre.

La primera fase va finalitzar l’any passat i va consistir a ampliar alguns dels espais disponibles o millorar les infraestructures existents per a augmentar la qualitat dels serveis.

Segons ha informat Enric Juan, s’han destinat 1,14 milions d’euros en total en aquest projecte de millora.

En aquesta segona fase les obres consistiran en la reordenació de la distribució i adaptació dels espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, mantenint el programa funcional de les instal·lacions.

La regidora delegada de Gent Gran de Gandia, Liduvina Gil, s’ha mostrat satisfeta, ja que, “amb aquesta licitació s’acabarà de millorar la infraestructura que es va construir als anys 80 com a referent en l’atenció especialitzada a la gent gran“. “Ara es convertirà definitivament en un dels millors centres de la Comunitat Valenciana“, ha afegit Gil.

Per a aquestes obres s’han actualitzat els acabats amb paviments de sòls de gres porcellànic i antilliscant en les àrees que queden per reformar. També es renoven les instal·lacions de climatització, electricitat i seguretat contra incendis.

Aquesta actuació també afectarà la zona de magatzems, aules, recepció, zones de billar i de lectura, cafeteria, cuina, vestuaris, condícies, perruqueria, podòleg, cabines de tractament i gimnàs, entre altres.

Actualment, el centre de Gandia, és un dels 34 CEAM que hi ha en la Comunitat Valenciana i que depenen de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquests centres estan destinats a oferir a les persones majors serveis especialitzats i específics que els ajude a mantenir-se en un bon estat físic i emocional, i romandre en el seu entorn familiar i social.

Ara mateix, el CEAM de Gandia compta amb 12.257 socis i al voltant de 1.200 participen activament en els tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d’octubre a juny.

Les diferents activitats i serveis es divideixen en les àrees de prevenció i manteniment de la salut, àrea de rehabilitació preventiva, àrea d’activitats fisicoesportives, àrea de tallers ocupacionals i àrea social i educativa.

A més a més, en el centre de Gandia s’ofereixen també altres tallers com el d’autoestima, esmalts a foc, idiomes, geronto-gimnàstica, informàtica, alfabetització, lectura i escriptura, treballs manuals, memorització, pintura, relaxació, ioga, teràpia aquàtica o una coral.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *