foradia pressupostparticipatiualcoi

La Generalitat prepara l’impuls de la via verda Alcoi-Gandia que supondrà beneficis al turisme de les comarques centrals valencianes

'Donarem un nou impuls a la via verda entre Alcoi i Gandia, i en els pròxims mesos estarà licitat el projecte per a millorar eixa via. És una nova forma de mobilitat que uneix, des del punt de vista de la mobilitat i del turisme, l'interior i la costa', Arcadi España

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés; i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

La Seu de la Universitat d’Alacant a Alcoi, en la Càmara de Comerç d’Alcoi, va reunir experts de primer nivell per a analitzar el repte de les ciutats per a implantar una mobilitat més verda i sostenible.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que “des de la conselleria i en col·laboració amb els ajuntaments i diputacions, es donarà un nou impuls a la via verda entre Alcoi i Gandia, i que representarà grans beneficis per al turisme, l’oci i l’esport d’aquestes dues importants comarques”.

En els pròxims mesos, podrà estar licitat el projecte per a iniciar les obres de millora d’aquesta via verda que uneixen dues províncies, dues localitats d’interior i de costa a través de la mobilitat sostenible.

Arcadi España ha fet aquestes declaracions en la inauguració a Alcoi de la jornada Mou-t’en Verd, organitzada per la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d’Alacant, on ha explicat que aquest projecte “donarà una gran embranzida a aquesta nova mobilitat per la qual estem apostant”.

En opinió del titular de Mobilitat, la mobilitat sostenible és un instrument de protecció de la salut, “cal apostar per una mobilitat sostenible quotidiana, orientada en el dia a dia i en els desplaçaments habituals”. En aquest sentit ha afirmat que la planificació i la gestió del transport i, en general, la mobilitat que es realitza des de la conselleria té l’objectiu d’oferir “solucions de mobilitat sostenibles, contrastades, econòmiques i adaptades a les necessitats dels ciutadans”.

En la seva intervenció, el conseller ha ressenyat que Mou-t’en Verd suposa “reduir el temps de viatge, desplaçaments més fàcils, major protagonisme per als barris o districtes, zero accidents, accessibilitat universal, transport assequible i nuclis urbans menys sorollosos, més respirables, inclusius, eficients i competitius”.

A més, ha afegit que tot el que reduïsca el “temps dels desplaçaments, l’ús de vehicles de motor privats, i que facilite la intermodalitat o que augmente la utilització del transport públic, té el suport de la Generalitat”.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés, “la mobilitat és, sens dubte, el repte futur de totes les ciutats i Alcoi està afrontant aquest repte amb una aposta decidida per a millorar la mobilitat de la ciutat, i aposta per una ciutat més sostenible i més amable. Una ciutat pensada per a les alcoianes i els alcoians, que conceben la ciutat com aquell gran espai de trobada, de convivència de la ciutadania on és el vianant qui ha de tenir la prioritat absoluta”.

Aposta per ciclistes i vianants

Així mateix, ha destacat “l’aposta clara del Consell per la mobilitat de ciclistes i vianants, elements clau d’una mobilitat cada dia més verd, més respectuosa amb el medi ambient”, i ha recordat que des de 2015, “la conselleria ha executat al voltant de 110 quilòmetres d’aquestes vies, i actualment tenim programades actuacions que incideixen sobre 80 quilòmetres addicionals, amb una inversió prevista d’uns 30 milions d’euros”.

En aquesta línia, ha ressaltat “la importància dels Ajuntaments com a responsables de la mobilitat quotidiana, que han de fer la seua aportació mitjançant els plans de mobilitat municipal”.

Transport públic

Quant al paper clau del transport públic, Arcadi España ha subratllat l’impuls de la Generalitat a les línies d’FGV i l’elaboració d’“un nou mapa concessional de les línies de transport regular de viatgers per carretera, amb l’objectiu de millorar les comunicacions entre l’interior i la costa, i amb les capçaleres comarcals i provincials. La gran majoria d’aquests projectes estan aprovats i pròximament començarem a licitar els primers contractes”, ha puntualitzat.

Finalment, per a Arcadi España és molt important la conscienciació de tots en la necessitat d’aconseguir un nou model de mobilitat, i per això, “des de 2016 estem desenvolupant la Setmana Europea de la Mobilitat amb convocatòria de premis per a ajuntaments, empreses, institucions i associacions sense ànim de lucre. Precisament, en aquesta edició l’Ajuntament d’Alcoi va ser reconegut per l’eix municipal ciclopeatonal”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *