foradia subscriutegrat

El PP alcoià demana abaixar els imposts per a ajudar al comerç i potenciar el Centre

A més, també planteja mesures com bonificacions per a les famílies nombroses i reduir les tarifes de l'aigua

El Partit Popular d’Alcoi ha anunciat que va a proposar una rebaixa en els impostos municipals de l’any 2021. Aquesta mesura té dos objectius, en primer lloc reactivar l’economia i en segon lloc, reactivar el Centre Històric de la ciutat.

En aquesta mesura els populars plantegen al govern algunes modificacions en les ordenances fiscals per introduir noves bonificacions en l’Impost de Ben Immobles, en l’Impost d’activitats Econòmiques i el de Construccions i Obres.

També es planteja donar més suport a famílies nombroses i que les tarifes d’aigua disminuïsquen per a ajustar-les a la pròrroga del contracte, que redueix les despeses de l’empresa.

Segons ha explicat el portaveu del principal partit de l’oposició, Quique Ruiz: “L’Ajuntament, a través de la seua política fiscal, pot contribuir a millorar la situació econòmica de la ciutat“.

El grup municipal ha presentat aquesta proposta de modificació d’ordenances fiscals per a l’any que ve.

Un dels objectius és fer costat al comerç. Per això el PP proposa declarar d’especial interés el comerç detallista i oferir una bonificació del 50% en l’Impost de Béns Immobles. I, en el cas dels comerços del Centre, la bonificació s’elevaria al 90%“, ha afegit Ruiz.

Aquesta reducció del 90% per al centre, té com a objectiu millorar la situació del barri, i es reduirà l’IBI en les obres d’urbanització o es reduirà el tipus de gravamen de l’Impost de Construccions i Obres al 0’5% (actualment està en l’1%). Per a la resta de la ciutat, segons la proposta del PP, passaria del 3,3% actual al 3%. Quant a l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE), el PP proposa que els carrers de Sant Llorenç i Sant Tomàs surten de la primera categoria, que implica una tarifa major.

Aquest impost el paguen les empreses que facturen més d’un milió d’euros. És el cas de franquícies, que poden servir de locomotores per al comerç tradicional. Si el que volem és que vinguen, des de l’Ajuntament hem d’oferir facilitats perquè s’instal·len en el Centre“, ha argumentat el portaveu popular.

La proposta també inclou bonificacions en l’IAE durant cinc anys a les empreses que s’implanten a la ciutat. “Necessitem generar un territori competitiu a través dels impostos“, ha continuat Ruiz.

A més, des d’aquesta formació informen que no estan d’acord amb el govern socialista, ja que ha rebutjat aplicar durant aquest any reduccions en els impostos a les empreses que contracten personal o se situaren en sòl industrial buit.

Aquest projecte de reforma fiscal es completa amb la bonificació del 90% en l’IBI, per a les famílies nombroses.

Des del PP reclamen també, reduccions en la tarifa de l’aigua per a ajustar els preus a les despeses de l’empresa durant el període de pròrroga del contracte, que va caducar durant el mes de juliol.

Quique Ruiz ha conclòs explicant que: “Si l’empresa disminueix aquestes despeses, la reducció, per petita que siga, ha de traslladar-se a la factura que paguen els veïns“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *