foradia pressupostparticipatiualcoi

Nova edició dels pressupostos participatius a Alcoi

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán ha anunciat com serà aquesta edició de participació ciutadana, que estarà marcada per la Covid-19

Un any més l’Ajuntament d’Alcoi ha convocat els Pressupostos Participatius. Una iniciativa que té com a objectiu donar veu a la ciutadania, ja que poden presentar propostes per a destinar diners a algun projecte que puga millorar la nostra ciutat.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, ha anunciat com serà el procediment enguany, ja que estarà marcat per com es desenvolupe la situació provocada per la Covid-19.

El projecte és igual que l’any passat, si la situació sanitària ho permet, es realitzaran els tallers participatius, les votacions i els tallers als centres educatius i de majors de forma presencial. Des de la regidoria, són conscients que és possible que la Covid, puga limitar algunes d’aquestes actuacions, però, estan preparats i també es podran realitzar propostes i fer la votació de forma digital.

Enguany, els pressupostos seran de 400.000 euros, igual que l’any passat, dels quals 320.000 euros seran per a inversió i 80.000 per a gasto corrent.

Les propostes que isquen dels tallers participatius no necessitaran aval, però les altres, necessitaran un aval de 50 persones.

Teresa Sanjuan, ha anunciat que en aquesta edició hi ha una novetat, i és que es podran compartir les propostes i les votacions per WhatsApp.

El procés dels pressupostos participatius per al 2021 començarà el dia 7 de setembre, fins al 27 del mateix mes amb la campanya de publicitat. Seguidament del 28 de setembre al 25 d’octubre s’arreplegaran les propostes amb els seus suports i els avals. Del 2 al 22 de novembre, els tècnics de l’Ajuntament valoraran dites propostes, i ja des del 25 de novembre fins al dia 8 de desembre tindrà lloc el període de votacions.

S’espera que els resultats estiguen abans del dia 22 de desembre.

La pàgina web per a les propostes és alcoiparticipa.com

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *