foradia camaraalcoi

Els Pressupostos Participatius 2021 ja tenen propostes guanyadores

El termini de votació va finalitzar el dia 8 de desembre, i amb una participació de 7%, tres punts més que l'any anterior, ja s'han comptabilitzat els vots

Any rere any la ciutadania té la possibilitat de triar a què es destina una part dels pressupostos municipals. Es tracta dels pressupostos participatius.

Fa uns dos mesos va començar aquesta nova edició, en la qual la gent va poder presentar les seues propostes en dos categories diferents: propostes d’inversió, amb un pressupost de 319.000 euros, i les propostes de despesa corrent, amb 80.000 euros.

Des de finals de novembre, fins al dia 8 de desembre la gent va poder votar aquests projectes i ara ja coneixem els resultats.

Pel que fa a les d’inversió, les quatre propostes més votades han sigut: Amb 1070 vots, crear més zones d’aparcament per als barris del Centre, Eixample i Santa Rosa. Seguidament ha estat amb 826 vots la proposta de dotar de material i elements de seguretat l’espai públic de gimnàstica artística, molt a prop a estat la rehabilitació de la costera del col·legi Santa Ana, que ha obtingut 716 vots; i per últim, amb 689 vots la proposta ‘Patis Actius’ per a millorar els patis i espais exteriors dels centres educatius per a poder fer aprenentatge fora de l’aula.

Quan a les propostes de despesa corrent, s’ha decidit que es faran totes les que es van presentar, ja que, la suma total de l’import no supera la quantitat màxima. Així que les propostes que l’Ajuntament durà a terme són: Un festival de narració oral i contacontes amb el títol ‘Un fum de contes’, realitzar exposicions d’artistes emergents, es realitzarà una campanya de sensibilització sobre persones amb TEA, es crearà una APP que indique rutes, agenda d’activitats o consells per a la convivència, es faran formacions per part de la protectora d’animals per millorar l’adaptació dels animals, es duran a terme unes jornades gratuïtes de conscienciació sobre educació i benestar dels gossos a través de tallers i xerrades informatives, i per últim, se celebrarà un congrés obert a la ciutadania de protecció animal coordinat per la Protectora d’Animals de la ciutat.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *