foradia pressupostparticipatiualcoi

La Conselleria d’Obres Públiques desbloqueja el desdoblament de la CV-60

Segons ha declarat el conseller Arcadi España, "el desdoblament millorarà la mobilitat de Gandia i d'altres municipis, així com els accessos al port"

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha desbloquejat tot el desdoblament de la CV-60, amb l’objectiu de vertebrar les comarques centrals.

Així ho ha anunciat el conseller Arcadi España, en la seua visita a l’Ajuntament i al port de Gandia.

Es tracta d’una bona notícia que millorarà la mobilitat de Gandia i d’altres municipis, així com els accessos al port per a desenvolupar aquesta activitat econòmica tan important també per a les comarques centrals“, ha indicat el conseller.

Diana Morant, alcaldessa de Gandia, i el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, han acompanyat al conseller en la seua visita i han explicat que aquesta carretera és un dels eixos viaris “estratègics” per a la Comunitat Valenciana, ja que és una connexió entre el centre peninsular i importants nuclis turístics de la Comunitat Valenciana.

És per aquest motiu que, segons ha indicat Arcadi España, la conselleria està treballant en la redacció de la connexió d’aquest eix amb el corredor costaner (Autopista i N-332), els tràmits mediambientals de la qual ja estan aprovats.

A més a més, el conseller ha afegit que: “disposem ja del document d’abast i pròximament se sotmetrà a informació pública el traçat previst“.

Cal destacar a més que la Conselleria està concertant amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la connexió amb l’autopista i l’N-332.

España ha assegurat que en l’altre extrem de la CV-60, en la connexió amb l’eix interior A-7, “estem preparant l’expedient per a la licitació de la redacció del projecte de conversió en autovia de la carretera actual, entre L’Olleria i Terrateig, i tindrà consignació econòmica en els pressupostos del pròxim any“.

Diana Morant ha agraït al conseller la seua visita, perquè “malgrat els retards que han patit les administracions per la pandèmia, totes les reivindicacions urgents i històriques continuen tenint solucions per part del Consell“.

L’alcaldessa també ha celebrat la notícia del desdoblament de la CV-60, i ha recordat que durant la passada legislatura es va impulsar la redacció del projecte que connectava l’accés sud al port amb la CV-60 a través de l’AP7 i l’N-332: “Aquesta obra eliminaria tot el trànsit pesat dels nostres pobles i amb aquest informe d’impacte ambiental favorable podem dir que hui és un gran dia per a les comarques centrals i tot el seu teixit ciutadà i empresarial“.

Per altra part, Arcadi España ha informat que l’Autoritat Portuària de València durà a terme un estudi “que contemple el pla estratègic que necessita el port de Gandia, tenint en compte la seua singularitat, per a constituir el port com un motor i un element d’activació de l’activitat econòmica, cultural i turística de Gandia i les comarques centrals“.

Aurelio Martínez ha explicat quecontinuem prenent decisions i millorant les instal·lacions del port de Gandia perquè es convertisca en un referent que continue generant economia i ocupació. Amb el pla estratègic definirem quins usos poden tindre els embulls i el farem mantenint la línia de col·laboració port i ciutat“.

En la visita a les instal·lacions portuàries, s’ha visitat l’accés Sud, que va comptar amb una inversió de 2,35 milions d’euros i va ser inaugurat el gener de 2020. L’accés sud disposa de 2 rescloses d’entrada i altres 2 d’eixida totalment automatitzades.

Així mateix, una de les rescloses ha sigut dissenyada per a l’accés de vehicles de transport especial de gran longitud. Aquesta infraestructura ha servit per a dinamitzar l’economia de la zona i ha permés alliberar al barri del Grau de tot aqueix trànsit pesat que patia i que aconseguia els 100 camions al dia.

També s’han visitat les obres del Moll de Serpis, on l’APV ha realitzat una inversió de 2,1 milions d’euros per a reforçar el sòl de la terminal i poder acollir així grues més modernes i de major potència amb capacitat per a treballar amb càrregues de fins a 40 tones i un abast de 33 metres, cosa que permetrà ampliar les prestacions i l’agilitat del Port.

L’obra, adjudicada a Torrescamara, està previst que finalitze en el primer trimestre de 2021. Les dos grues que estaven situades en aquest moll tenien una capacitat d’1,5 tones, la qual cosa limitava les prestacions del recinte.

Finalment, s’ha visitat l’Embull núm. 4, situat en la part superior de l’accés sud, on se situarà la futura estació fotovoltaica de 0,7MW de potència ampliem.

L’Autoritat Portuària de València ha anunciat que a l’inici de l’any que preveu convertir a Gandia en el primer port d’Europa a ser autosuficient.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *