foradia subscriutegrat

Més d’1’2 milions d’euros per a l’inici de curs en Gandia

L'Ajuntament de la localitat invertirà aquests diners i ha mobilitzat a més de 160 persones en un dispositiu especial que se suma a les plantilles habituals

Segons ha informat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, enguany s’ha fet una inversió extraordinària d’1’2 milions d’euros per tal de garantir una tornada a les aules segura. Aquests diners es destinaran a ampliar el personal i els serveis de neteja i desinfecció en aquests centres.

L’alcaldessa, en companyia de les regidores d’Educació i Sanitat, Carmen Fuster i Liduvina Gil, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, remarcant que: “Tot està totalment preparat per a un inici de curs amb les màximes condicions de seguretat sanitària perquè s’han fet els deures“.

Segons Morant, des de l’inici de la pandèmia, s’han fet “de manera escrupolosa” totes les recomanacions que s’han dit des del Ministeri d’Educació i des de les Conselleries de Sanitat i Educació: “Enguany no hi ha hagut vacances ni per a les administracions públiques ni per als equips dels centres educatius, que han treballat molt per a preparar aquest curs i garantir d’aquesta manera un dret fonamental com és l’educació“.

Les nostres aules seran molt més segures que qualsevol espai de socialització de la ciutat“, ha afegit Diana Morant, que a més a volgut recalcar que: “el sistema educatiu no està format només pels professors, també està integrat per tots nosaltres pel que tots hem de ser corresponsables“.

Des de la Conselleria d’Educació s’ha incrementat la plantilla de professors en 56 membres, repartits en tots els centres. També s’han contractat 30 monitors de menjador escolar, i s’ha reforçat els pressupost per a despeses de funcionament i s’ha augmentat les partides per a les activitats extraescolars.

Totes aquestes mesures suposen una inversió de 800.000 euros.

L’Ajuntament de Gandia també ha intensificat la neteja i la desinfecció dels centres, i a més, repartirà mascaretes a tots els xiquets i xiquetes gràcies a la iniciativa del Consell de la Infància, i destinarà 20 informadors en els entorns dels centres per a recordar les mesures anti Covid.

Més aspectes a destacar per a millorar la seguretat ha sigut incrementar els punts d’entrada i d’eixida dels centres per a evitar fluxos de circulació.

Entre professors, monitors de menjador, personal de neteja (exclusiu per a estar en els centres educatius mentre dure la jornada), informadors, Policia Local i Protecció Civil, la mobilització de recursos humans ascendeix a 160 persones, a les quals s’ha de sumar els efectius de la Policia Nacional, que també col·laborarà en aquest dispositiu.

Morant també ha explicat que els plans de contingència i protocols estan actius de tal manera que si es produïra algun contagi no seria necessari tancar tot el centre escolar.

Els equips de direcció tindran contacte amb Salut Pública, perquè davant qualsevol dubte, es puga consultar a Salut Pública el procediment a realitzar.

Tot l’alumnat començarà el curs en les seues aules habituals, però durant el curs s’iniciarà la construcció de l’Ausiàs March, el Tirant lo Blanc i Els Foies.

A més a més, es prepararà l’actuació en l’Institut María Enríquez perquè en el pròxim curs s’inicien els treballs.

Les escoletes, totes començaran a funcionar enguany amb les millores que s’han realitzat gràcies a la inversió de més de 266.000 euros de la Diputació i que contemplaven millores en les cuines, sistemes d’aire condicionat, instal·lació de tendals o treballs en els revestiments i paviments.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *