foradia subscriutegrat

Gandia celebra la segona edició de la Fira Borgiana

Des del dia 2 al 4 de desembre hi haurà una extensa programació, ja que, a més del mercat gastronòmic, visites guiades, jocs i actes amb temàtica borgiana

Gandia s’està preparant per a acollir la segona edició de la Fira Borgiana, a causa de l’èxit de la primera. Aquesta Fira se celebrarà entre els dies 2 i 4 de desembre, coincidint també amb l’inici de les activitats de Nadal.

Vicent Mascarell, regidor de Turisme, ha assenyalat que aquesta Fira s’inicia casualment el 3 de desembre perquè representa “la data en què el cardenal Roderic de Borja, després Papa Alexandre VI, va adquirir el Ducat de Gandia per al seu fill”. Aquest fet va donar inici a una de les etapes més esplendoroses de la ciutat i comarca. A més, amb aquest esdeveniment també s’aprofitarà per a tancar l’Any Jubilar a Gandia.

A banda, la Fira coincidirà amb el pont de la Constitució, i per això, per a Mascarell ha comentat que “serveix com una magnífica excusa per a promoure el territori Borja i per a conéixer la gastronomia, el comerç i la cultura de Gandia”.

Un altre dels objectius d’aquesta fira serà la desestacionalització turística més enllà del sol i la platja, i per això, la finalitat és promocionar el territori Borja: “Volem captar el turisme de proximitat i servir d’enllaç als visitants del pont de la setmana vinent”.

La programació per a enguany s’ha ampliat i es disposarà de diferents espais pel centre de la ciutat per a promoure la història de Gandia, però, a més, es faran visites guiades al Patrimoni de la localitat, com per exemple al Palau Ducal, al Centre Històric, i al Monestir de Sant Jeroni.

A més, per tal d’atraure el públic jove, s’instal·larà un fotomaton 360º per a poder fer-se fotos disfressades amb temàtica borgiana i una projecció amb videomaping a la plaça Major, que també parlarà sobre el territori Borja.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *