lasarga

No + Precarietat de l’Alcoià-El Comtat es concentra davant la comissaria de Policia Nacional

L'objectiu d'aquest acte és sol·licitar que es presten a les mateixes dependències els serveis de renovació de Targetes i la presa d'empremtes per als estrangers regulars

El dia 4 de setembre el col·lectiu No + Precarietat de l’Alcoià-El Comtat va realitzar un acte de concentració a la Placeta Les Xiques, davant l’Oficina de Comissaria de la Policia Nacional.

L’objectiu d’aquest acte va ser demanar que es presten a les mateixes dependències els serveis de renovació de Targetes i de presa d’empremtes per als estrangers regulars.

En alguns casos, des del mes de març, aquestes gestions es troben pendents, i els estrangers afectats es veuen obligats a traslladar-se a les comissaries de la província en les quals es poden realitzar aquests tràmits.

Aquest bloqueig fa que molts migrants no puguen realitzar determinades gestions en la seua vida diària, en l’àmbit laboral, en el financer o en la prestació de serveis de les Administracions Públiques.

Aquest col·lectiu ha presentat una petició en el Ple Municipal de l’Ajuntament, que ha estat recolzada per Compromís, Guanyar Alcoi i Podem, en la qual se sol·licita el suport de tots els grups municipals perquè es feren les gestions oportunes davant la Subdelegació de Govern en la província, com a màxima autoritat en matèria d’estrangeria.

La moció va ser aprovada quasi per unanimitat, ja que Vox va ser l’únic partit que va votar abstenció.

En aquesta mateixa petició del Ple, el col·lectiu també va sol·licitar que es realitzen les gestions oportunes per a desbloquejar les cites a determinats organismes oficials, a l’INSS, per la saturació existent a la demanda de la nova prestació de l’Ingrés Mínim Vital, i al SEPE (Servei d’Ocupació Pública Estatal), on les cites s’estan donant per més d’un mes per a les gestions de prestacions i subsidis d’atur.

També, en l’àmbit municipal es demana que els tràmits de l’Oficina del Padró, les Altes i altres gestions, es facilite la cita prèvia, ja que es donen de mes en mes.

Amb aquestes gestions previstes per part de l’Ajuntament per millorar aquests serveis, des de la plataforma No + Precarietat de l’Alcoià i El Comtat, s’espera que es desbloquegen les cites prèvies per a tots aquests tràmits.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *