foradia subscriutegrat

4 de setembre: concentració a Alcoi per demanar un servei de trámits pels extrangers

Comunicat de NO+Més Precarietat de L’Alcoià-El Comtat

Des de No+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat, ens dirigim al vostre mitjà per comunicar-vos que el nostre Espai farà una concentració el dia 4 de setembre a les 10,30 hores davant de l’Oficina del DNI, a la Plaça de les Xiques d’Alcoi, i amb posterioritat, davant de l’entrada de l’Ajuntament.

Per denunciar la situació en què hui es troben les persones estrangeres en situació regular a causa de la impossibilitat d’obtenir cita a les Oficines de Comissaria de Policia per renovar els seus documents caducats des del mes de març; i com que aquestes oficines sols hi són habilitades a l’efecte en determinades localitats de la província, i quan s’obté la cita, es veuen obligats a acudir hi havent de traslladar-se a grans distàncies dins la província, i moltes vegades sense haver bona combinació dels mitjans de transport.

Fa dies, setmanes i mesos que els migrants regulars estan davant d’un dispositiu mòbil o informàtic per obtenir una cita i renovar la seua TIE -Targeta d’Identificació d’Estrangers- i els tràmits consegüents de presa de petjades, etc. Davant la manca de cites, que ja es produïa abans de la pandèmia, aquesta situació ha empitjorat, amb molt, a causa de la Covid-19.

El nostre Espai dona suport a tot aquest sector de població de migrants regulars, que ja es troba en grans dificultats per legalitzar la seua situació al nostre país, i necessita anys per poder aconseguir ser ciutadans legals a Espanya, en les diverses formes que la llei preveu.

Arribats a aquest punt, totes aquestes persones es troben en pitjors condicions que qualsevol ciutadà espanyol a l’hora de tramitar cap document, com és el DNI, que es pot realitzar en qualsevol Comissaria de Policia de l’Estat Espanyol.

Alcoi, cap de comarca, amb les poblacions de L’Alcoià i El Comtat, compta amb 130.000 habitants i amb un nombre important d’estrangers en aquestes terres que no poden realitzar determinades gestions per l’aturada i la manca de cites a les Oficines que sí que estan habilitades per fer-ho. A Gandia, per exemple, amb un nombre d’habitants similar al d’Alcoi i altres de la província, com Callosa del Segura, Altea, Benidorm, Calp, i la ciutat d’Alacant si que compten amb el servei de renovació de la TIE -Targeta d’Identificació d’Estrangers.

Des del nostre Espai demanem l’habilitació d’aquest servei, per exemple, on actualment es fan la renovació i tràmits del DNI i passaport nacionals, a l’Oficina de la Plaça de les Xiques.

Per això, el nostre Espai hem presentat al Ple Municipal del dia 4 de Setembre, el mateix dia que es farà la concentració esmentada, una petició perquè el consistori es dirigeixa a la Subdelegació de Govern d’Alacant, màxima autoritat provincial en assumptes d’Estrangeria, i habilite el servei sol·licitat en les dependències de la Policia Nacional d’Alcoi, per a fer lo extensiu a les nostres comarques.

Font: NO+Més Precarietat de L’Alcoià-El Comtat, Alcoi, a 31 d’agost de 2020./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *