foradia pressupostparticipatiualcoi

Els centres cívics i de participació ciutadana d’Oliva ara són infraestructures auxiliars

Des de l'inici de l'Estat d'Alarma aquests centres s'han reconvertit per a poder garantir el distanciament social i la higiene necessària per a les labors essencials per fer front a la Covid-19

Des del moment que va començar l’Estat d’Alarma l’Ajuntament d’Oliva ha estat utilitzant els centres cívics i de participació ciutadana com a infraestructures auxiliars per a poder garantir el distanciament social i la higiene necessària en les labors essencials per a fer front a la Covid-19. Fins ara, s’ha utilitzat per a fer un centre de transfusions de campanya, un centre logístic i per a donar suport a les activitats d’acció social.

Segons ha informat el regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà: “Malgrat la situació de confinament, des de totes les àrees de l’Ajuntament d’Oliva hem estat donant suport i reforçant els serveis bàsics. En participació ciutadana hem cedit els locals cívics per a convertir-los en centres logístics i en infraestructures auxiliars“.

Des del mes de març fins ara, s’ha cedit el Centre Polivalent al Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana perquè les campanyes de recol·lecta de sang pogueren continuar sense interrupcions.

El Centre de Transfusions ha assegurat estar molt agraït amb la ciutat d’Oliva, ja que s’ha pogut seguir recollint la sang necessària per a abastir als bancs de sang, i segons informen, s’han superat les expectatives previstes.

La responsable de Comunicació del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, Eva Xandri, ha traslladat el seu agraïment: “Des del Centre de Transfusions agraïm la solidaritat dels veïns d’Oliva. Els donants de sang són herois que salven vides i en aquest cas donar sang va ser de valents. Volem destacar la valentia dels donants d’Oliva que en plena pandèmia van augmentar la seua solidaritat“.

Quan es van cessar les activitats habituals, el centre Polivalent va passar a ser un centre logístic on l’Ajuntament va confeccionar gran part dels kits de protecció individual amb la col·laboració del personal propi i voluntaris, també es va fer servir com a centre d’avituallament als militar i a l’UME al seu pas per Oliva on van fer reforç en matèria de Seguretat Ciutadana i de desinfecció dels espais públics.

També s’ha utilitzat per a recolzar les activitats destinades a pal·liar la transmissió de la Covid-19, i va ser molt útil en el repartiment de mascaretes.

El Centre de Participació Ciutadana del Pinet, s’ha estat utilitzant pel Departament de Benestar Social i pels Tallers d’Ocupació per a poder oferir activitats bàsiques que d’altra manera no havien tingut espai.

Els centres cívics han servit també per a muntar despatxos provisionals en els quals s’han reubicat els serveis tècnics per tal de garantir les distàncies de seguretat entre els empleats i els usuaris, i d’aquesta manera s’han evitat aglomeracions.

A Oliva, hi ha un motor sociocultural molt potent i en els darrers anys s’han estat intensificant el suport institucional a les activitats associatives de tots els àmbits. Els centres de participació ciutadana havien intensificat les demandes d’ús fins a un 60% respecte a la mitja d’anys anteriors.

La cancel·lació dels actes socioculturals, la manca de recursos per a controlar els aforaments i garantir el distanciament social com també les neteges entre actes fan que l’ús que ens era habitual no puga donar-se.

Per aquests motius, en la mesura del que és possible, des de la Regidoria de Participació Ciutadana informen que s’han redistribuït els recursos per a adaptar-se a la nova situació. De manera que ara les activitats que es desenvolupen són de gestió municipal i el personal subaltern s’ha destinat a reforçar les atencions i informació a la ciutadania via telefònica, servei normalment saturat, però amb la sobresaturació de les atencions presencials s’ha incrementat.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *