foradia subscriutegrat

Del tèxtil decoratiu, a les mascaretes per a detectar la Covid-19

Enviat per Redacció Muntanyes en 17 de setembre de 2020. · Sense Comentaris · Compartir esta entrada

Arxivat en Cap, El Comtat, Muro, Reportatges

L'empresa murera Colorprint ha sigut l'encarregada de traure a la llum aquestes mascaretes que canvien de color depenent de la temperatura, i que per tant, ajuden a detectar possibles casos de Covid-19. Per tal de saber més hem parlat amb un dels encarregats de fer-la realitat

Share This Post

RSS

Moltes empreses han aprofitat aquesta pandèmia per a reconvertir la seua producció i adaptar-la per a poder ajudar a lluitar contra la pandèmia. Un dels casos ha sigut l’empresa murera Colorprint Fashion, que ha creat una mascareta que canvia de color quan detecta que la temperatura arriba als 37’5.

A més a més, també s’han creat polseres i adhesius, per a poder utilitzar-les per a aquelles persones que no poden portar mascareta per problemes de salut, o per als xiquets i xiquetes menors de 6 anys que no estan obligats a portar-la.

Per tal de conéixer més sobre aquesta nova ‘ferramenta de detecció’, hem parlat en un dels seus responsables. Es tracta de Kike Pérez, Enginyer Tècnic de Colorprint Fashion.

Segons ens ha explicat Pérez, la idea va sorgir quan va començar la pandèmia. “Estàvem abocats a fer teixits diferents dels que fèiem normalment que eren de decoració, i vam començar a fer roba sanitària, ja que en eixe moment els sanitaris estaven totalment desabastits“, a partir d’aquest moment aquest enginyer ens conta que “vam començar a pensar en què més es podria fer, i vam pensar en la tecnologia de termocròmic, que fa molts anys que està desenvolupada, però que no s’havia aplicat per a aquest tipus d’utilitat com les mascaretes“.

Sens dubte, aquesta era una idea innovadora, però, al ser una tecnologia que ja existia des de fa uns anys, és possible que la idea ja estiguera patentada, però, com ha detallat Kike Pérez, “no vam pensar massa en el tema de patents, vam començar a treballar, perquè aquesta tecnologia no és una cosa nova, ja fa molts anys que en la zona s’han fet teixits per a exemple per a bressols o coses per a bebés“. Encara així, l’empresa va presentar el tema de models d’utilitats en l’oficina de patents en agost.

Aquestes mascaretes podrien ser una gran ajuda per a poder detectar possibles casos de forma més ràpida, i segurament molts estan interessants en poder adquirir-les. Kike Pérez ha informat que: “en principi tenim interés a comercialitzar-les per a les administracions, conselleries, col·legis a nivell particular, tendes, en general, per a tot el món. Però, com nosaltres ens dediquem al tèxtil casa, ara s’està treballant a buscar distribuïdors per a poder posar-ho en el comerç“.

Com ja hem dit anteriorment, abans de la pandèmia, aquesta tecnologia de termocròmic ja existia, i s’havia utilitzat per a altres usos. Hem preguntat a aquest enginyer de Colorprint, si ara està previst donar-li uns nous usos a més de les mascaretes, o les polseres, i segons ens ha dit: “ara mateixa no, estem treballant en completar el tema de les mascaretes, ja que les que s’han tret ara són higièniques reutilitzables, i estan homologades, però també estan les quirúrgiques i deuríem treballar un poc més en l’estructura d’aquesta mascareta per a poder complir les seues homologacions. Així que ara s’està treballant en aquesta línia, més que en altres articles“.

Amb aquesta tecnologia de termocròmic es fa una estampació en aquest teixit amb colors termoactius que són estables fins a arribar a una temperatura, en aquest cas, 37’5. Una vegada es realitza l’estampació i se seca, quan passa de la temperatura per a la qual s’ha preparat, reacciona, és a dir, amb dita temperatura el color es torna invisible, i en aquest cas passaria de ser una mascareta verda, a una blanca, quan es detecta la temperatura.

Font: Belén Rivas./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *