foradia subscriutegrat

El millor homenatge és actuar

Article per Samuel Medina Joves amb Compromís

Aquest dissabte es va celebrar per part de l’Ajuntament d’Alcoi un homenatge a les víctimes de la COVID-19. Evidentment, davant la greu pandèmia que vivim, qualsevol bona persona se suma a aquest homenatge. Sempre és important mostrar el nostre suport i respecte cap a les víctimes i la màxima admiració a les qui han combatut aquesta pandèmia en primera línia. Espere sincerament que els difícils moments que hem passat i que passem ens serveixen per eixir reforçats com a societat.

Malgrat això, crec que els homenatges haurien d’anar acompanyats d’accions en conseqüència. I per tant, arribats a aquest punt hauríem de pensar si l’alcalde d’Alcoi i el seu govern han actuat. Què han fet, dins de les seues competències, per combatre la pandèmia i les seues conseqüències?

Podríem preguntar-nos què va fer l’alcalde en el cas de la residència DomusVi, a banda de guardar silenci. També, imagine que els treballadors municipals es preguntaran què està fent el PSOE d’Alcoi, després que s’haja negat a realitzar-los proves PCR, com proposava Compromís i com s’ha fet a moltes altres ciutats del país. I no seria molt estrany pensar que les estudiants alcoianes i les seues famílies també es qüestionaran on està Toni Francés, ja que tots els matins els autobusos en direcció als instituts van completament plens i sense cap distància de seguretat per la falta de previsió.

Jo, personalment, em pregunte què pot esperar el jovent d’aquest govern municipal. Nosaltres, les joves, estem veient com de nou som les més afectades per la crisi social i econòmica derivada de la COVID-19. L’atur juvenil a l’Estat Espanyol era en juliol del 41.7%, i davant açò, quines perspectives de futur tenim en Alcoi? Quin pla econòmic té l’Ajuntament per fer possible que les joves construïm les nostres vides a la nostra ciutat? Què podem fer les joves en una ciutat que cada vegada perd més població? Què podem esperar en una ciutat en què cada dia, segons l’INE, el 73% de la gent ha d’anar-se’n fora per a treballar?

Davant aquesta greu crisi, el jovent i la societat necessitem respostes. Són necessàries inversions reals en reconstrucció i és necessari apostar per una eixida social de la crisi. És imprescindible defensar la nostra indústria i invertir en innovació, creant nous espais industrials i dotant de contingut tecnològic projectes com el de Rodes, que el PSOE ha desvirtuat i abandonat. Davant la crisi sanitària, econòmica i social, la millor resposta i el millor homenatge és actuar. Esperem que el govern municipal reaccione i no siga massa tard.

 

Font: Samuel Medina, Joves amb Compromís./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *