foradia pressupostparticipatiualcoi

Gandia rep 40.000 euros de la Diputació per a identificar víctimes del franquisme

A més, la Diputació de València i l’Ajuntament de Gandia es reuniran la pròxima setmana amb membres de la Fundació per a la restauració de la Col·legiata

La Diputació de València va aprobar durant la setmana passada en la Junta de Govern la subvenció plurianual destinada a localitzar, excavar, exhumar i identificar es cadàvers de les fosses del franquisme del cementeri municipal de Gandia. 

La quantia ascendeix a un total de 39.119 euros dels quals 16.613 euros seran dels pressupostos de 2020 i la resta s’abonaran en 2021.

Diana Morant, alcaldessa de Gandia, ha manifestat que “tots els governs hem d’afavorir iniciatives com els treballs de la prospecció amb georradar en el cementeri gandiense. És una manera de reconéixer a les víctimes i ajudar a les seues famílies. En este sentit, l’ajuda de la Diputació demostra que l’ens provincial està compromés amb la memòria democràtica i amb totes les víctimes que van patir anys d’un silenci clamorós”.

En la reunió que han tingut l’alcaldessa i el president de la Diputació, Toni Gaspar s’han tractat diversos temes en els quals actualment treballen les dos administracions com la finalització del bulevard de la platja de Gandia, en la que la Diputació invertirà un total de 2’5 milions d’euros. Aquestes obres s’espera que finalitzen a abans de 2021.

També s’ha parla de la implicació de l’ens provincial per la restauració de la Col·legiata, que ja s’ha aprovat en el Ple de la Diputació que se solucionen els problemes estructurals d’aquest monument històric de Gandia. 

L’Ajuntament de Gandia i la Diputació de València mantindran la setmana vinen una reunió amb els membres de la Fundació per a la restauració de la Col·legiata.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *