lasarga ajualcoipresuparticipa

Continuen les xerrades de prevenció de conductes addictives

Ja s'estan realitzant els primers contactes per programar amb els centres educatius les activitats a impartir, però enguany serà diferent de com s'havia fet en altres cursos

La Unitat de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alcoi continua treballant en aquest curs per a oferir les xerrades de prevenció que es realitzen als centres educatius.

Enguany, a causa de la situació que ha provocat la Covid-19, aquestes xerrades s’impartiran de forma diferent a com s’havien fet fins ara. Des de l’Ajuntament ja s’estan fent els primers contactes per a poder programar amb els centres aquestes activitats.

En el curs passat, encara que es van suspendre les classes presencials, sí que es van dur a terme dos activitats subvencionades per la Diputació Provincial d’Alacant sota el nom de PrevTec i LUDENS.

El PrevTec és un programa de Prevenció de les Addiccions Tecnològiques (Internet, videojocs i mòbil), i va ser impartit en tots els cursos de l’ESO dels centres La Salle, Sant Vicent de Paul, IES Cotes Baixes, Salesians Sant Vicent Ferrer, IES Andreu Sempere i José Arnauda.

Per altra banda, el programa LUDENS tracta la prevenció de joc d’apostes i va ser impartit a dos centres educatius: IES Andreu Sempere i Salesians de Juan XXIII.

Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives, ha destacat la importància d’aquest curs, ja que és important prevenir aquestes addicions en les franges d’edat més susceptibles de l’adolescència.

A més ha explicat que: “La Unitat de Conductes Addictives que tenim en l’Ajuntament d’Alcoi continua treballant per a realitzar les jornades de prevenció en els centres educatius adaptant-se a les circumstàncies de seguretat implantades però sense deixar de banda, la important feina que hem de realitzar en la prevenció de les addiccions, en temes tan importants com les pantalles i les noves tecnologies, les apostes en Internet o l’alcohol, el tabac i les drogues, addiccions que existeixen entre els joves i que cal combatre amb les eines que tenim, formació i prevenció, tant dels joves com de les seues famílies”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *