foradia subscriutegrat

Alcoi treballa per a la prevenció de les conductes addictives en l’àmbit comunitari, familiar i escolar

Es segueix el Pla de Drogodependència, continuant el camí iniciat fa més de vint anys i sumant les noves estratègies

L’Ajuntament d’Alcoi treballa per a la prevenció de les conductes addictives a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) seguint el IV Pla de Drogodependències i Altres Conductes Addictives del municipi d’Alcoi. Es pretén continuar el camí iniciat fa més de vint anys però adaptant-se als nous canvis comportamentals i integrant-se del tot en les estratègies de promoció de salut del municipi. S’han fet actuacions en l’àmbit comunitari, familiar i escolar.

La finalitat i metes perseguides en aquest quart pla continua sent la d’establir noves línies d’intervenció i directrius que orienten l’actuació pública municipal perquè les polítiques, accions i activitats que s’impulsen des de l’Ajuntament dirigides a tots els nivells: individual, microsocial i comunitari, tinguen un impacte positiu en la ciutadania i contribuïsquen a reduir els problemes i conflictes relacionats amb la drogodependència i altres comportaments addictius.

“L’ús i abús de substàncies psicoactives, el mal ús de tecnologies, addicció a jocs d’apostes en línia, xarxes socials, etc. i la seua problemàtica associada és un dels problemes de salut pública més greus i complexos de les últimes dècades, per la problemàtica que entranya i per ser el desencadenant d’altres problemàtiques de caràcter tant individual com social. Des de la UPCCA treballem especialment en la prevenció i formació per a evitar aquestes situacions i actuar en els casos necessaris”, ha destacat la regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira.

En l’àmbit comunitari s’ha complit el primer objectiu: Informar i donar a conéixer a tota la població alcoiana tots els recursos assistencials i preventius en l’àmbit de les conductes addictives, potenciant les xarxes socials i informant sobre les diferents campanyes i accions.

En l’àmbit familiar s’ha treballat per a proporcionar a les famílies demandants i potencialment demandants de serveis de prevenció els suficients instruments per a rebre informació, assessorament i orientació. S’han atés 78 consultes i s’ha treballat amb 18 famílies amb menors amb diferents addiccions. Així mateix, s’ha reactivat i ampliat l’escola de Pares i Mares, desenvolupada en l’anterior Pla i s’han fet diferents xarrades en centres educatius centrant-se enguany en el mal ús i addicció de les noves tecnologies.

Pel que respecta a l’àmbit educatiu es recullen les opinions de les persones que han rebut, realitzat i coordinat l’activitat, servint això per a la planificació del pròxim curs escolar. En total s’han fet activitats formatives en 12 centres amb un total de 1.551 escolars participants, 2 activitats informatives en 2 centres per a 111 escolars, una salut en curs per a un centre amb 88 escolars i altres activitats en 4 centres per a 554 escolars.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *