foradia mediambient

Alcoi vol animar a les empreses a instal·lar-se en la ciutat

Des de l'Ajuntament han creat un Pla Director que té com a nom Pla d'Impuls Industrial i durarà fins a 2023

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el regidor d’Ocupació i Empreses, Alberto Belda, han presentat el Pla d’Impuls Industrial.

S’ha presentat un esborrany als agents industrial de la ciutat, als grups polítics que formen la corporació municipal i a més, a la ciutadania, ja que està publicat en la web de l’Ajuntament. Tots ells poden fer les seues aportacions, i amb elles, s’espera que el document puga estar tancat a finals d’octubre, perquè en els pròxims pressupostos de la legislatura quede reflectit. És a dir, aquest pla durarà des del 2020 fins al 2023.

Segons ha explicat Francés, aquest pla planteja 6 eixos d’actuacions i 28 accions concretes que estan definides amb uns objectius, i uns indicadors per a poder fer un seguiment d’aquestes mesures.

El primer d’aquests eixos és millorar el posicionament de la marca ‘Alcoi Ciutat Industrial’. Per tal de donar a conéixer Alcoi com a destí industrial i els atractius de la ciutat, s’ha preparat un vídeo, una web especial, i diferents campanyes de difusió.

L’eix número dos és la promoció del talent humà. L’alcalde ha assegurat que si ens podem diferenciar d’altres territoris, és perquè els treballadors i treballadores de la zona són molt competents, tenen bona capacitació i aptituds, gràcies a la gran oferta formativa que hi ha a Alcoi. Una oferta molt enfocada a la indústria.

El següent dels eixos d’aquest pla, el número 3, Impuls Industrial, parla sobre potenciar més el treball per a potenciar els projectes industrials que es volen instal·lar a la localitat.

Pel que fa al punt quatre, tracta sobre la transició ecològica, i és que com ha indicat Toni Francés, des de l’Ajuntament s’aposta per l’economia sostenible i circular, i és per aquest motiu que s’ha compromés amb el teixit empresarial que vol cuidar el Medi Ambient.

El punt 5, d’aquest pla dóna importància a la modernització de les àrees industrials. L’alcalde ha anunciat que tenen el compromís d’invertir més de 2 milions d’euros en modernitzar les àrees industrials per a poder comptar amb el nombre més gran possible d’àrees industrials avançades. El polígon de Cotes Baixes ja està en la recta final per a rebre aquest reconeixement, i açò volen que passe en la resta de polígons de la ciutat.

L’últim dels eixos, el número 6, és l’Impuls a la Innovació i la Digitalització. Francés ha recalcat aquest punt com a molt important, ja que, com ha explicat, totes les indústries han d’apostar per aquesta transició, per les noves tecnologies, per així, poder competir en millors condicions, ja que en un futur, el que no aposte per la Innovació es quedarà fora del mercat.

Toni Francés ha declarat que: “Sempre hem tingut clar que Alcoi va ser, és i serà una ciutat industrial, i l’Ajuntament ha de ser un motor d’aquest caràcter industrial amb diferents accions”.

Per la seua part, Alberto Belda ha comentat la creació de l’Oficina Integral de Recolzament a la Indústria. Segons ha explicat, ja està en funcionament i vol buscar un espai multidisciplinari perquè les àrees de l’Ajuntament relacionades amb el suport al teixit empresarial es puguen coordinar per a donar un millor servei per a aquelles empreses que volen instal·lar-se en Alcoi.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *