foradia subscriutegrat

Alcoi publica noves ajudes per a contractar a persones desocupades

Aquestes subvencions estan dins del Pla Reactiva Alcoi i tenen com a objectiu incentivar el mercat laboral i mantenir els llocs de treball a la ciutat

Des de l’inici d’aquesta situació atípica, l’Ajuntament d’Alcoi ha dut endavant diverses ajudes dins del pla Reactiva Alcoi. Ara des de la regidoria d’Ocupació han dut a terme una nova subvenció.

En aquest cas volen afavorir la contractació de persones desocupades, i des del dia 2 d’octubre, fins al 16 de novembre ja es poden demanar, en la seu electrònica de l’Ajuntament.

En total es compta amb una partida de 200.000 euros que anirà destinada a pimes, micropimes, autònoms i empreses o entitats sense ànim de lucre que tinguen una plantilla de fins a 250 persones, que tinguen el seu centre de treball en Alcoi i que estiguen al corrent de les seues obligacions fiscals.

Les contractacions s’han d’haver fet entre l’1 de setembre i el 15 de novembre de 2020 a persones que estiguen empadronades en Alcoi, com a mínim des de l’1 de gener d’enguany, i que estiguen inscrites en Labora abans de la formalització del contracte i que no hagen sigut contractades per la mateixa empresa en els últims 6 mesos.

Els imports que poden rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits van des dels 1.000 euros fins als 4.000.

En el cas d’una contractació com a mínim de 6 mesos en jornada completa, l’ajuda seria de 1.000 euros, ascendint fins als 1.500 en el cas que la persona que es contracte complisca un dels següents requisits: siga dona, major de 55 anys, menor de 25 o aturat de llarga durada.

En el cas de fer un contracte indefinit, l’import ascendirà fins als 3.000 euros, o als 4.000 si el contracte és per a una dona.

Aquelles empreses que convertisquen un contracte temporal en un indefinit podran sol·licitar una ajuda de 1.500 euros, o 2.000 si és per a una dona.

També poden optar a aquestes subvencions els autònoms i micropimes que reincorporen a tots els seus treballadors de l’ERTE i es comprometen a mantenir-los contractats durant els pròxims 12 mesos des de la finalització de l’ERTE, amb un import de 1.500 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *