foradia barnasants

Alcoi organitza una programació de 5 dies per a commemorar el 9 d’octubre

Serà una programació plena d'activitats culturals, que començarà en la vesprada del dia 7 d'octubre

Ja estem a pocs dies de la celebració del dia dels valencians i valencianes. Un dia per a reivindicar la nostra cultura i la nostra llengua, i per això, des de l’Ajuntament d’Alcoi, concretament des de la regidoria de Cultura, s’ha preparat una programació d’activitats per a commemorar aquest dia.

El primer dels actes tindrà lloc el dimecres 7 d’octubre amb la presentació del llibre ‘Hotel Fontana’ de Pau Alabajos. L’acte serà a les 7 de la vesprada al Centre Cultural.

Per al dia 8 està preparada l’actuació de Carles Dénia al Teatre Calderón. El cantautor delectarà al públic amb el seu espectacle ‘Cant Espiritual d’Ausiàs March’. L’acte serà a les 8 i mitja de la vesprada i es poden adquirir les localitats a la web ticketalcoi.com.

El dia gran, el 9 d’octubre, la programació començarà a les 10 del matí amb la Inauguració de la tradicional Fira del llibre en valencià, que enguany canviarà d’ubicació, i de La Glorieta passarà a l’Avinguda País Valencià, per a poder complir amb les distàncies de seguretat que marquen les autoritats sanitàries. La fira estarà oberta fins al diumenge 11 a les 2 del migdia.

En el mateix dia, la Biblioteca Tirisiti també té activitats per als més menuts, gràcies al Taller de Pop-Up. El taller començarà a les 12 del migdia i tindrà una durada d’1 hora i mitja. Aquest taller es tornarà a realitzar a les 6 de la vesprada d’aquest mateix dia, i en el mateix horari de matí el dissabte 10 d’octubre.

El plat fort del dia 9 d’octubre serà l’entrega dels Premis 9 d’Octubre, que començarà a les 12 del migdia amb el concert a càrrec de la Corporació Musical Primitiva, que donarà pas al lliurament de premis. En la modalitat individual, el premiat és Josep Maria Segura, i en la modalitat col·lectiva els premiats han sigut els Treballadors i Treballadores essencials durant la pandèmia.

Per a finalitzar amb el dia 9 d’octubre, a les 7 de la vesprada en el Centre Cultural es realitzarà la presentació del llibre ‘Els titelles al País Valencià’ de Jaume Lloret.

Ja per al dia següent, altra vegada al Centre Cultural, es presentarà un nou llibre i es farà un nou taller: ‘Plantes valencianes: descripció i usos tradicionals’, a càrrec d’Antonio Belda Antolí.

Per a finalitzar la celebració d’aquest cap de setmana dedicat al 9 d’octubre, a les 12 del migdia al Centre Cultural, Carles Llinares i Jordi Carbonell amenitzaran el matí contant contes.

Per a poder assistir a les activitats de la Biblioteca Tirisiti i el Centre Cultural s’haurà de fer una inscripció al telèfon 96 553 71 43 o al correu biblioteca@alcoi.org.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *