foradia barnasants

El documental ‘Etnobotànica i cultura popular a Banyeres de Mariola’ seleccionat per a un festival Colombià

Aquest documental està produït pel Museu de la Paraula de la localitat, i arreplega el testimoni de Luis Doménech 'Casporrí'

La VII Mostra Internacional de Videoart i cinema Experimental Intermediacions, que se celebra a Medellín, ha seleccionat el documental ‘Etnobotànica i cultura popular a Banyeres de Mariola’. Una producció del Museu de la Paraula de la localitat, en la que s’arreplega el testimoni de Luis Doménech, ‘Casporrí’, durant 30 minuts, sobre plantes, animals, i altres elements de l’entorn.

La projecció tindrà lloc durant la setmana del 19 al 25 d’octubre.

La mostra està organitzada per la Corporación para el Fomento Audiovisual Mundo Austral, Proyecto Cine Taller, Ojo Mágico Productora Audivisual i la Corporación Madera Salvaje.

El documental de Banyeres es va estrenar el dia 7 de març d’enguany al Teatre Principal de la localitat, i va comptar amb la presència del seu protagonista.

La producció forma part d’una col·lecció d’audiovisuals del Museu de la Paraula de Banyeres de Mariola, un centre per a la recopilació i conservació que l’Ajuntament ha creat per a difondre diversos testimoniatges orals i audiovisuals arreplegats a la població.

L’obra ha comptat amb la col·laboració de diversos documentalistes, com els biòlegs Vanessa Martínez i Segundo Ríos, i dels ornitòlegs Pep Cantó i Vicent Ferri. Han col·laborat la Fundació Victoria Laporta Carbonell i l’Estació Biològica Botànic Torretes CIBIO – Universitat d’Alacant. Des del dia de la seua estrena, el documental està disponible per a veure en obert a través de l’enllaç que es pot trobar al web museudelaparaulabanyeres.es.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *