foradia subscriutegrat

Bellreguard aposta per convertir-se en referent cultural de la Safor

Juanjo Giner, regidor de Cultura de Bellreguard, ens ha estat parlant de la programació que hi haurà per als pròxims mesos a la localitat, i de la seua entrada en el Circuit Cultural Valencià

A finals d’estiu Bellreguard celebrava la seua entrada en el Circuit Cultural Valencià. Ser part d’aquesta xarxa dóna la possibilitat de poder oferir a la localitat espectacles de qualitat i una major oferta cultural per a la ciutadania.

Bellreguard té preparat per als pròxims mesos una programació molt variada, i per tal de conéixer més sobre el tema, hem parlat amb el regidor de Cultura d’aquest municipi, Juanjo Giner.

L’adhesió de Bellreguard al Circuit Cultural Valencià és molt bona notícia, i Giner ens ha explicat que: “significa retornar, per què Bellreguard ja era part del circuit, i a més, va ser un dels pobles impulsors, i Bellreguard sempre ha sigut un referent cultural a la Safor”.

Per a poder ser aquest referent Bellreguard té una programació molt variada. I és que, la localitat és seu del festival Barnasants. “Vam apostar fermament pel Barnasant per què crec que la línia que està desenvolupant quant a cohesió territorial dels territoris d’una mateixa llengua, i quant a música de cantautor i cultura, no és sols un espai d’oci, sinó també un espai de transformació, i jo crec que aquestes línies ideològiques les compartim completament”, ha assegurat el regidor que a més ha afegit que: “És un honor i un plaer tenir el Barnasants i ser una de les seus del País Valencià”.

Gemma Humet i Toti Soler seran els encarregats de posar el to musical del Barnasants a Bellreguard. La seua actuació serà un homenatge als 25 anys de vacances d’Ovidi. Aquest espectacle estava programat per al dia 4 d’abril, però com ens ha dit Giner: “per culpa de la pandèmia hem hagut d’ajornar el concert, però, volem que siga el nostre homenatge sentit al gran Ovidi, a l’obrer de la paraula, i aquest és el nostre petit homenatge, i esperem fer un altre concert que teníem previst, que anava a fer la banda del poble amb un cor de la Safor cantant temes d’Ovidi”.

Pau Alabajos també forma part de la programació que ofereix Bellreguard. En un principi estava previst que actuara juntament amb la banda de la localitat, però com que no van assajar, Pau Alabajos actuarà amb la seua banda. Aquesta actuació serà el dia 14 novembre.

Però, a més de música, Bellreguard també ofereix teatre, gràcies al cicle de teatre ‘A l’Era’, que ja ha tingut dos actuacions. Una abans de la pandèmia, i l’última el dia 19 de setembre. Aquest cicle segons explica Giner és: “alternatiu, polític, reivindicatiu amb espectacles que no trobes en sales comercials, sinó que és un teatre carregat de missatge. Evidentment de gran qualitat, ja que totes les companyies són professionals. A l’hora de posar en escena és innovador, modern, barreja teatre, circ, dansa, titelles, jo crec que és espectacular, cada obra que podem veure A l’Era, té un missatge reivindicatiu però a més a més es pot gaudir de les interpretacions, de la música, de tot un entramat d’actors i actrius que donen el millor d’ells”.

Les obres que estaven programades durant els mesos que va durar l’Estat d’Alarma, ‘L’home bo’, ‘L’aniversari’ i ‘Lázaro’, segons ha anunciat Giner, és possible que es traslladen als mesos de gener, febrer i març del 2021.

De l’actuació del 19 de setembre, ‘Federico’, el cap de cultura de la localitat, ha explicat que: “està dedicada a Federico García Lorca i és també un homenatge a l’antifeixisme. És una forma d’entendre que la cultura és una eina de transformació democràtica”. Per als pròxims mesos ‘A l’Era’ continuarà oferint espectacles.

Juanjo Giner ha volgut també parlar sobre les mesures de seguretat: “Tenim un teatre amb 406 butaques, ara mateix estem preparant per a unes 200 persones”, i ha afegit que: “entenent la por o respecte que hi ha ara per la pandèmia, i és cert que en una sala tancada encara hi ha gent que li té un poc de por d’assistir als espectacles, encara que estem cansats de repetir-ho, la cultura és segura, que prenem totes les mesures, que la gent està en distància, amb la mascareta, tenim el gel, termòmetre, el nom de contacte de totes les persones que venen. Complim totes les mesures que ens ha marcat la Conselleria de Sanitat, però hi ha gent que així tot fins que no passe tot açò la gent està un poc a l’expectativa i si de normal costa que la gent vinga al teatre, doncs en aquesta situació tan anòmala encara costa més”.

Les entrades per a tots aquests espectacles estaran disponibles a la pàgina web de l’Ajuntament de Bellreguard en la finestra ‘Botiga’.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *