foradia subscriutegrat

Comença la campanya per donar a conéixer el tractament de l’amiant

L'amiant és innocu mentre no s'actue amb ell, però la seua manipulació és molt perillosa perquè és un residu tòxic i només ho pot fer una empresa autoritzada

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat una campanya per a informar i conscienciar a la ciutadania sobre l’amiant i el seu tractament.

Aquesta iniciativa va nàixer en 2019 gràcies a una proposta de Guanyar. El Pla de Desamiantat al terme Municipal d’Alcoi es va aprovar i es va incloure en el pressupost del 2020.

La campanya informativa estarà present als mitjans de comunicació, publicitat estàtica, xarxes socials i a la web municipal.

L’amiant és innocu, però la seua manipulació i el seu tractament sí que és més perillós, ja que és un residu tòxic. Sols les empreses autoritzades poden manipular-lo, i qualsevol que no siga autoritzat pot ser sancionat.

Ara ja s’estan fent diferents actuacions en Alcoi per a retirar aquest component, i s’està elaborant un inventari de les instal·lacions municipals que contenen asbest. Per aquest motiu s’està transmetent informació en tots els departaments de l’Ajuntament.

La retirada d’aquest material, com ja hem dit, ho ha de fer un especialista, i té un alt cost, ja que s’ha de precintar molt bé i s’han de prendre totes les mesures de seguretat corresponents per a retirar-lo. A més, contínuament es localitzen trossos d’asbest en abocadors de la nostra ciutat.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha explicat que: “Insistim que està prohibida la manipulació i per descomptat tirar l’amiant als abocadors. És important contactar amb les empreses autoritzades per a l’assessorament i la retirada d’aquest residu. Al mateix temps en la mateixa publicitat recordem que la sola presència de l’amiant en canonades, teulades i façanes és innòcua, tan sols és perillós la seua manipulació i el seu trencament. Per qualsevol dubte poden contactar amb el nostre departament i els aclarirem i ajudarem en tot el que necessiten”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *